Ismét a Dinamo Kijevvel mérkőzik meg a Fradi

2020. december 08. 17:18

A Bajnokok Ligája G-csoportjában a Dinamo Kijev a Fradihoz hasonlóan két-két vereséget szenvedett a Juventustól és a Barcelonától.

2020. december 08. 17:18
null

Kedd este 21:00 órakor lép pályára egymás ellen a Ferencváros és a Dinamo Kijev, ezúttal az ukrán fővárosban, a két csapat legutóbbi találkozója 2–2-es eredménnyel zárult. A Nemzeti Sport az esti mérkőzés előtt egy összefoglalóban vette át, mire is számíthat a Fradi Kijevben. A lap a Dinamo AZ és Gent elleni selejtezős meccseit vette alapul, a holland AZ ellen 2–0-ra nyert a Dinamo, míg Gentet otthon 3–0-ra, idegenben 2–1-re verte meg az ukrán csapat.

Akikre figyelni kell

A lap szerint fontos kérdés, mennyit fog szerepelni a Fradi ellen a luxemburgi válogatott Gerson Rodrigues. Legutóbb, Budapesten csak egy percet kapott a Ferencváros ellen, de az előző idényben 23 tétmeccsen nyolc gólt szerzett. A másik fontos személy Viktor Cihankov, aki 17 tétmeccsen jegyzett nyolc gólt és három gólpasszt az idényben, és ő vezeti a csapat góllövőlistáját is. A lap emlékeztet: a 23 éves jobbszélsőt tartják a kijeviek legértékesebb játékosának.

Erősségek, gyengeségek

A Dinamo Kijev legfőbb ereje a szélsőjátékban rejlik, labdaszerzések után azonnal a jobb vagy a bal oldalra passzolják a labdát, a kapu felé indulnak, a szélről pedig középre passzolják. Ugyanakkor a dinamósok gyakran nem beívelik, hanem erőből belövik, laposan bepasszolják középre a labdát. A csapat gyenge pontjának a védekezésben a fejjáték bizonyul, ugyanis a Dinamo Kijev nem rendelkezik kimondottan magas védőkkel.

Az összesítés szerint tehát a Fradinak elsősorban a Dinamo szélsőjátékára kell figyelnie. Amennyiben tavasszal az Európa-ligában kívánja folytatni szereplését, úgy a Ferencvárosnak mindenképp győznie kell a keddi meccsen.

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2020. december 08. 20:10
Csak a románokat oda-vissza. Na jó, az ukránokat is. :D Hajrá FTC!
pemete jakab
2020. december 08. 19:57
Dinamo Kijev - Ferencváros A csapatok összeállítását elnézve: ukránok a migránsok csapata ellen.
cutcopy
2020. december 08. 19:54
"Amennyiben tavasszal az Európa-ligában kívánja folytatni szereplését, úgy a Ferencvárosnak mindenképp győznie kell a keddi meccsen" 3:3-as vagy több gólos döntetlen is elég lenne..
Kanmacska
2020. december 08. 18:46
Hajrá Fradi! Hajrá Fradi! Hajrá Fradi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!