Robban a kézilabda-bomba: Háfra és Schatzl Győrben folytatja

2020. november 16. 14:59

A Ferencváros és a magyar válogatott sztárjai a legnagyobb riválisnál folytatják pályafutásukat.

2020. november 16. 14:59
null

Újabb komoly erősítést jelentett be a Győri Audi ETO KC, ugyanis honlapukon közölték, hogy a junior világbajnok és magyar bajnok Háfra Noémi náluk folytatja pályafutását „Évek óta figyeltük Noémi játékát. Egyértelműen a magyar kézilabdázás legnagyobb tehetségéről van szó. Az elmúlt években nagyon sokat fejlődött, és bízom benne, hogy Győrben még jobb játékossá válhat, ami nem csak nekünk, hanem a magyar válogatottnak is az érdeke. Korábban is elmondtam, hogy ha van olyan magyar játékos, aki a Győri Audi ETO KC szintjét képviseli, akkor mindent megteszünk, hogy Győrben szerepelhessen. Noémi maximálisan megfelelt az elvárásainknak, éppen ezért hároméves szerződést írtunk alá.” – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba elnök.

 „Egyértelmű, hogy az a rendezettség és folyamatos eredményesség, ami Győrt, illetve az Audi ETO-t jellemzi vonzó a kézilabdázók számára. Véleményem szerint Háfra Noémi leigazolása egy remek döntés, hiszen az egyik legfényesebb jövő előtt álló magyar kézilabdázó döntött úgy, hogy nálunk, Győrben szeretné folytatni a pályafutását. Az Elnökség továbbra is elkötelezett, hogy ütőképes, sikeres csapatunk legyen a jövőben is. Bízom benne, hogy közösen fényes sikereket ünnepelhetünk majd Győrben.” – mondta Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

„Megtisztelő, hogy Győrbe igazolhatok nyártól. Tudom, hogy az Audi ETO-ban más helyzetben leszek, mint jelenlegi klubomban, hiszen más a koncepció. De azért lehetek jövőre a Győri Audi ETO KC játékosa, mert eddig sem ijedtem meg soha a kihívásoktól. Nem félek a versenyhelyzetektől, és természetesen mindent szeretnék megtenni majd a közös sikerekért. Várom már a közös munkát, de nyárig természetesen minden megteszek jelenlegi csapatomért.” – nyilatkozta Háfra Noémi.

A Ferencváros saját nevelésű sztárja mellett egy másik klasszist bejelentett a Rába-parti együttes. Az ugyancsak a IX. kerületi együttestől érkező Schatzl Nadine számára nem lesz ismeretlen a város, ugyanis korábban már játszott az ETO-ban. „Nada a megbízhatóság záloga. Évről évre a legstabilabb teljesítményt nyújtotta, folyamatosan magas szinten teljesített, nyilvánvaló volt, hogy megpróbáljuk őt Győrbe igazolni. A klubunk filozófiájába tökéletesen illeszkedik, ráadásul felnőtt játékossá épp Győrben vált, így nem túlzás kijelenteni, hogy hazatér jövő nyáron. Biztos vagyok benne, hogy a balszélső posztot Nada és Csenge kiemelkedően fogja megoldani. Hosszútávú, 3 éves szerződést írtunk alá.” – mondta Dr. Bartha Csaba elnök.

„Örömteli nekem és az Elnökségnek is, hogy Schatzl Nadine visszatér Győrbe. Nem csak magyar, de győri múlttal rendelkező játékosról is beszélünk. Büszke vagyok rá, hogy győri neveléssel a keretben szállhatunk versenybe a jövő szezontól kezdve. Sok fiatal győri kézilabda palántának remek példával szolgálhat ő is.” nyilatkozta Dr. Dézsi Csaba András polgármester, a klub Elnökségének tagja.

Nagyon sok szép emlék köt Győr városához, sok tapasztalatot szereztem itt, a kézilabda alapjait az ETO-ban sajátíthattam el. Örülök, hogy jövő nyártól újra Győrben szerepelhetek, és természetesen komoly célokkal érkezem: szeretnék minden fronton első lenni az Audi ETO-val! Várom már, hogy kezdődjön a közös munka, de természetesen addig is mindent jelenlegi csapatom sikeréért teszek meg.” – mondta Schatzl Nadine.

(gyorietokc.hu)

 

MTI/EPA/Jamamura Hirosi

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2020. november 16. 19:23
Valójában már várható volt, hogy az ambiciózusabb játékosok el fogják hagyni a Fradit. Egy helyben topogás jellemzi a csapatot évek óta, amely 'csak' csodákra képes, vagyis alaphelyzetben - komoly ellenfél ellen - nem várható tőle biztos győzelem. Ez szomorú. Hiába hajtogatják a Fradi vezetői, hogy Háfra és a csapat mennyit fejlődött, ez nem igaz. Valójában, pld.: Noni MTK-s időszakhoz képest megállt a fejlődése. Ugyaígy a csapaté is, pedig sok, igen jó külfüldi is megfordult itt. Ennek az oka nem a fizikális, hanem a mentális fejlesztés 'hiánya'. A csapat csodálatos dolgokra képes, megverhetnek bárkit, de ki is kaphatnak bárkitől. Ez elgondolkodtató kellene, hogy legyen, de én évek óta nem látok változást ebben az irányban, hiába fordultak/fordulnak meg jobbnál jobb játékosok. A 'Fradi szív' nem taktikai elem, márpedig sokszor csak ez marad a profizmus helyett. Úgy érzem, a 'nagy család', mint fogalom, inkább terhet rak a játékosok nyakába, mint segítséget. (Persze, biztos van, aki jól érzi magát ebben az állapotban. Kovacsics szárnyal mióta a Fradiban van.) Mindenesetre, én úgy érzem a két játékos megkapja a nagy lehetőséget az ETO-nál a bizonyításra. Profi helyre kerültek, ahol kibontakozhatnak, minden téren. Reményeim szerint ebből a válogatott fog a leginkább profitálni, hisz a gerince innen kerül majd ki. A pénz pedig nem minden, bár magyar körülmények között - vélhetően - az ETO fizet a legjobban (javítsatok ki, ha nem így van, talán a Siófok?). Azonban, nemzetközi szinten a rangsor harmadik-negyedik helyét foglalják csak el, mégis szívesen szerződnek ide külföldi játékosok, főleg a trófeákért, a szakmai előrelépésért és a szinte biztos válogatottbeli szereplésért (kiv.: Kurtovics). Persze, a pénz sem elhanyagolandó, de ezen a szinten - szinte - bármely ETO játékost elkapkodnák a piacon, akár több fizetésért is, mégis három éveket írnak Összefoglelva, sok sikert Noni és Nada!
tigristank
2020. november 16. 15:41
Sajnos mindig a pénz dönt. Csak az bánt, hogy a híres győri kézisuli senkit sem a "nagy" csapatnak. Fradistaként hozzászoktunk már, hogy a legjobbakat mindig megveszik a riválisok. Ez van.
jetinyugger
2020. november 16. 15:40
Nem akarok ezeknek adót fizetni. Aki akar kézilabdázni, az majd kézilabdázzon szabadidejében munka után, vagy keressen hozá szponzort, aki nem az állam.
olali
2020. november 16. 15:33
nem örülök pénz, pénz, pénz lásd Siófok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!