Harmincezer euróra büntette az UEFA a Honvédot

2019. augusztus 26. 19:50

A Craiova 60 ezer eurós pénzbüntetést kapott az európai szövetségtől.

2019. augusztus 26. 19:50

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) etikai bizottsága 30 250 eurós (9,958 millió forint) pénzbüntetéssel és részleges stadionbezárással sújtotta a Budapest Honvéd labdarúgóklubját a román Universitatea Craiova ellen Európa-liga selejtezős párharcon történtek miatt. A kispesti egyesület hivatalos honlapja szerint az UEFA döntése értelmében a következő hazai nemzetközi mérkőzésen egy 4000 férőhelyes részt le kell majd zárnia a Honvédnak, amely a pénzbüntetés nagyobb részét, 20 ezer eurót a rasszista megnyilvánulások, 5250 eurót a csapat nem megfelelő viselkedése, további 5000 eurót pedig rendzavarásért kapott.

A Honvéd emlékeztetett rá, ez az eljárás nem azonos a klubnak azzal a fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kértek az UEFA-tól a Romániában történtek miatt. Mint írták „erről egyelőre még nem kaptunk tájékoztatást.

A kispesti együttes tizenegyes-párbajban bukta el az El-selejtezős párharcot, az augusztus 1-jén rendezett romániai visszavágó 120. percében, miközben a játékosok egymással „kakaskodtak”, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, a tizenegyeseket pedig a negyedik játékvezető felügyelete mellett rúgták a játékosok. A Honvéd óvást nyújtott be a mérkőzés után, ezt az UEFA elutasította, a kispestiek azonban fellebbeztek. A Craiova 60 ezer eurós pénzbüntetést kapott az európai szövetségtől, amely akkor arról is döntött, hogy a román együttesnek három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania. A román csapat a harmadik fordulóban az AEK Athénnal szemben búcsúzott.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2019. augusztus 27. 08:41
A labdarúgást felzabálta a pénz, a közönsége meg közönséges. Nem támogatni kellene, hanem tiltani, mert a bűnözés egyik melegágya.
Senior
2019. augusztus 27. 08:14
Félbe kellett volna szakítani azt a meccset. Azért ez is aranyos: "következő hazai nemzetközi mérkőzés" Mikor vazze, 2050-ben? Jelenleg 4-ből nulla pont.
Steppenwolf
2019. augusztus 26. 22:01
Hány kiló kokszot és hány 13 éves cigánylányt kellett küldeniük ezért az orkoknak Bukarestből Svájcba?
Takita
2019. augusztus 26. 21:41
Tanulság: Legközelebb, ha román csapat ellen, ottani pályán kell egy magyarországi csapatnak szerepelnie, mindig legyen egy "B -terv" is ,ami azt tartalmazza,hogy milyen események bekövetkeztekor kell azonnal levonulni a pályáról. Helyes lett volna,ha a Honvéd ezt Craiovában megteszi. .Persze könnyű utólag okosnak lenni. Egy ilyen ,a totális megfélemlitésen alapuló footbalra nem lehetett számítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!