Ausztrál nagydíj: Hamiltoné az első rajtkocka a szezonnyitón

2018. március 24. 09:31

Lewis Hamilton rajtol az első helyről Melbourne-ben, Räikkönen a második, Vettel a harmadik.

2018. március 24. 09:31

A négyszeres világbajnok és címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti meg az élről. 

A 33 éves Hamiltonnak ez pályafutása 73. pole pozíciója, Ausztráliában hetedszer győzött az időmérőn. 

A címvédő mellől Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője startolhat majd, míg a harmadik rajthelyet a szintén négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája foglalhatja el.

Daniel Ricciardo, a Red Bull hazai közönség előtt szereplő versenyzője ötödik lett az időmérő edzésen, de a pénteki második szabadedzésen elkövetett szabálytalansága miatt három pozícióval hátrébb, a nyolcadik kockából kell majd indulnia.

A melbourne-i kvalifikáció utolsó szakaszát 10 percre félbe kellett szakítani, miután Hamilton csapattársa, a finn Valtteri Bottas az első kanyarban megcsúszott és a falba csapódott. A pilóta sérülés nélkül megúszta az esetet, de mért kört így nem tudott teljesíteni, ezért a futamot majd csak a 10. helyről kezdheti meg. 

Az 58 körös Ausztrál Nagydíj vasárnap, magyar idő szerint 7.10-kor rajtol el Melbourne-ben.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
craopolus
2018. március 25. 11:05
Na, alonso 5. helye bíztató!!!
noMores
2018. március 24. 11:35
Soros miatt!
Rugo
2018. március 24. 10:13
és kit érdekel?
3M..
2018. március 24. 09:37
Sosem kedveltem igazán a négert, bár ő is jól vezet. Az új tulajdonos mindent elkövet hogy az F-1 nézettsége folyamatosan zuhanjon. Már lányokat sem szerepeltet a díjkiosztón, mert állítólag nem illenek bele az összképbe. Évekkel korábban még minden futamot megnéztem. Ha mostanság véletlen kihagyok egyet az nem okoz bennem már egyáltalán törést. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!