Az I bike Budapest az új Critical Mass

2015. március 04. 08:49

Demonstráció helyett fiesztává alakulnak a bringás felvonulások: a Critical Mass szervezői úgy döntöttek, a mostani biciklis helyzet már nem igényel morcosabb demonstrációt, és nem is akarják már eljátszani a kritikus tömeg szerepét.

2015. március 04. 08:49

Azért hagyták abba 2013-ban a Critical Mass-t a szervezők, mert polgárjogot nyert a biciklizés, kontraproduktív lett volna a folyamatos tüntetés, és a demonstráció amúgy is fiesztává alakult. Most viszont úgy döntöttek, hangsúlyozottan fiesztaként és nem demonstrációként folytatják a bringás felvonulásokat – legalábbis egyelőre, amíg nincs komoly ok egy „morcos demonstrációra”.

A fiesztára ugyanis van igény: „hozzánőtt Budapesthez, táplálja a bringás közösségérzést, előbb-utóbb egy nagy cég csinálja meg és akkor leshetünk (vannak erre jelek)” – írják blogjukon.

Arra ügyelni fognak, hogy a Critical Mass hagyományát folytatva kereskedelemtől és pártpolitikától mentes legyen a rendezvény. A szervezést a bringás mozgalomban és felvonulások rendezésében 10 éve részt vevő Halász Áronra bíznák – írják.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. március 27. 03:37
Beszarok, hogy mi minden mentén lehet birkáskodni.
apoa
2015. március 27. 03:36
A sok részeg kerékpáros vonulni fog...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!