Fél milliárd forintból fejlesztik a Fertő-tavi kerékpárutat

2013. január 10. 11:57

Négyszázötven millió forintos állami támogatásból fejlesztik a Fertő-tó körüli kerékpárutakat: a meglévőkat felújítják, a hiányzókat pótolják. A projekt teljes egészében 2014 tavaszára készülhet el, de a felújításokkal a tervek szerint már nyár közepére végezhetnek.

2013. január 10. 11:57

A meglévő útszakaszok felújításával, a hiányzók pótlásával, 450 millió forintos állami forrásból fejlesztik a Fertő-tó környéki kerékpárút-hálózatot. A kormány a tartalékalapból különített el anyagi forrást – mondta Fersch Attila, a projekt megvalósításával megbízott Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság helyettes vezetője az MTI-nek, a programindító rendezvény után. Ismertetése szerint a meglévő 23 kilométeres betoncsík 80 százaléka felújításra szorul, és mintegy 20 kilométer megépítése hátra van még egyebek mellett Balf és Fertőrákos, illetve Fertőd és Fertőújlak között. A beruházás eredményeként bővülnek a turizmus lehetőségei a térségben, és ami a biciklisek számára a legfontosabb: a tavat körül tudják majd kerekezni.

A keddi projektindító rendezvényen konzorciumi szerződést kötött a nemzeti park igazgatósága a beruházásban érintett kilenc önkormányzattal és négy további érdekelt szervezettel. A konzorciumban társult partnerként részt vesz még a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, amelynek a jövőben komoly szerepe lesz a fejlesztések koordinálásban. Ugyancsak társult partner a Civilek a Fertő-tájért Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága. A kivitelezést a közbeszerzést követően tavasszal kezdik. A tervek szerint nyár közepéig elvégzik a felújításokat, és a további források függvényében 2014 tavaszáig elkészülhetnek a hiányzó szakaszok is.

Fotó: cotcot.hu

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!