Rendkívüli!

L. Simon László: Akik a sorsomról döntöttek, vagy nem értették, vagy nem becsülték a vívódásaimat

Elérhetővé vált a Magyar Evezős Szövetség 2013-as versenynaptára

2013. január 31. 20:46

A magyar evezősök jelentős része már néhány hónapja várta a végül ma délben közzétett versenynaptárt, mely választ adott sok kérdésre 2013-mal kapcsolatban.

2013. január 31. 20:46

A magyar evezősök jelentős része már néhány hónapja várta a végül ma délben közzétett versenynaptárt, mely választ adott sok kérdésre 2013-mal kapcsolatban.

Az legfontosabb információ és ami miatt a versenynaptárra eddig kellett várni az országos bajnokság időpontja volt. Több verzió is felmerült, de végül az egy időpontban tartott felnőtt, veterán és utánpótlás korosztály bajnokság mellett döntött a MESZ vezetése. Korábban felmerült e ketté bontott bajnokság lehetősége is, melyre 2002-ben és 2008-ban volt példa az elmúlt bő évtizedben. A helyszín Velence lesz a szegedi pálya foglaltsága miatt, de a már megszokott júliusi időpontban.

A korábbi években megszokott versenyek köszönnek vissza a naptárból. Szemezgetve a versenyek közül az év első fontos versenye az Ergométer Országos Bajnokságot idén Győrben rendezik február 23-án. A következő nagyobb verseny a Széchenyi Emlékverseny április 7.-én a Margitszigeten. A verseny az egyik legnagyobb amatőr evezős verseny, ahol több, mint 300 amatőr/hobbi sportoló részvételét várják a rendezők a cégeknek kiírt 10 evezős versenyben. A másik kiemelt szám a nemzetközi nyolcas verseny a Budapest Kupáért, mely az északi vasúti összekötő hídtól az óbudai kis Duna ágon keresztül a Wesselényi csónakházig tart. A futamban a csapatok 30 másodpercenként követik és üldözik egymást a 4,5 km-es távon. A szervezők az idei évben, a nagy érdeklődés miatt, az eddigi egy kategória helyett külön díjazzák a férfi és női felnőtt, ifi, master és egyetemi csapatokat. Korábbi évekhez képest újdonság, hogy a Tisza-Kupát és a diákolimpiát egy hétvégén rendezik a szolnoki evezős pályán. Illetve több szabadidős program is van naptárban.

A verseny naptár az ezen a linken érhető el.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik