Kerékpárutat építene a Deseda-tó köré Kaposvár

2012. július 31. 09:19

Egy nagyszabású turisztikai fejlesztés keretében egy 80 kilométeres kerékpárutat is építene a Deseda-tó köré Kaposvár önkormányzata. Az ehhez szükséges kétszázmillió forintra pályázatot nyújtanak be.

2012. július 31. 09:19

A kaposváriak által kedvelt, város melletti Deseda-tó környékének fejlesztésére már elnyert 500 millió forint támogatást az önkormányzat. Ebből megépült két új híd, hamarosan megjelenik a látogatóközpont és az ökoturisztikai útvonal kiviteli pályázata, és épül egy kilátó is. Egy új pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a városból kivezető kerékpárút folytatásaként – 80 kilométer hosszan – a tó körül is kiépüljön egy szilárd burkolatú kerékpárút – közölte Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere.

Az eddigi fejlesztésekről tájékoztatva a testületet hangsúlyozta: azért dolgoznak, hogy a Deseda országszerte ismert és kedvelt üdülőhely legyen. Hozzátette: a fejlesztéseket úgy hajtják végre, hogy a természeti értékeket környezetkímélő módon mutatják be. A polgármester az újabb pályázattal kapcsolatban azt mondta: ha elnyerik a támogatást, akkor a kerékpárúttal teljessé tudják tenni a desedai fejlesztéseket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!