Real Mahacskala United

2011. június 12. 10:53

Dzudzsák Balázs éppen akkor igazol egy, egyébként a bajnokságért hajtó klubhoz, amikor az orosz futball predesztináltan komoly fejlődés előtt áll.

2011. június 12. 10:53
Mátyás Győző

„Az utóbbi időben a CSZKA Moszkva meg a Zenit nyert UEFA-kupát, a Bajnokok Ligája főtábláján pedig mindig ott vannak az orosz csapatok, olykor a nyolc között is. Erre az alapra épül az az orosz futball, amelyikbe most majd vízágyúval fogják belenyomni a pénzt. Persze, értem én a szurkolók szívfájdalmát: vagy két és fél évtized után van itt végre egy nemzetközi szinten is jegyzett futballista, és az ő karrierjét már minden szurkoló aprólékosan eltervezte magában. S eszerint minden út legalább Milánóba, de még inkább Madridba kell, hogy vezessen. Nem lehet más helye a mi fiúnknak, mint a Real Madrid vagy a Juventus. És akkor tessék, ez a pernahajder cserben hagy bennünket, nem a mi álmunkat álmodja. 


Csendben kérdezem: nem lehetséges, hogy Dzsudzák álma, ha nem is ilyen színes, de reálisabb? Mert hát igazán nagy klub nem akarta őt leigazolni, rájuk meg mégsem erőszakolhatta magát. Viszont itt van ez a komoly tervekkel és irtózatos mennyiségű pénzzel kecsegtető orosz csapat, amelyik neki szánja a húzóember szerepét. Lehet ugyanakkor, hogy a szurkolóknak lesz igazuk, és nem jön ki ebből semmi, vagyis Dzsudzsák elvágja a karrierjét. De nem kéne még várni ezzel az ítélettel legalább addig, míg kettőt belerúg a labdába?

Mondják még, hogy Dzsudzsák a magyarok hírét öregbíthetné egy sztárklubban. Hát, ha minden áron Madridba képzeljük, akkor szerintem ott egy Puskás nevű játékos már elég jól elvégezte ezt a feladatot, viszont éppen Oroszországban bőven volna mit tenni e téren. Az miért snassz? Kicsit keleties, kicsit despotikus, de hát mégis csak egy világhatalom.”

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoCsak
2011. június 13. 10:39
És az idegenbeni meccseket Szibériában játszák? Macska-kakába csak a hazai meccsekre repülnek el, aztán rögtön mennek is vissza.
1120
2011. június 13. 05:13
Történelmi pillanat: egyetértek egy 168-órás cikk tartalmával! Én mindösszesen egy komoly (és nem is irreális) veszélyt látok: ha azalatt a 4 év alatt, amíg Balázs ennél a klubnál van, a milliárdos főnök összerúgja a port Putyin köreivel, akkor neki (és a csapatának) annyi...
liberálzöld.
2011. június 12. 19:52
Mit kell ezen ennyit rugózni? Aki szerint rosszul döntött Balázs az álljon neki focizni és amikor csak fele olyan jó lesz, mint amekkora szája van most, akkor menjen játszani a Barcelonába, vagy valami hasonlóba és ne álljon szóba a holmi postkommunista orosz focimanagerekkel. Ha meg véletlenül az derül ki róla, hogy csak kifliket tud rúgni, mint Marosán a pékinas, akkor meg üljön rá szájára és hallgasson.
zoli_80
2011. június 12. 19:41
Még egy ember, aki megmagyarázza, hogy a sz.r nem büdös.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!