Erőss Zsolt

2010. szeptember 15. 12:26

Több olyan ember kéne, mint amilyen a legeredményesebb magashegyi hegymászónk. Januárban Erőss maga döntött úgy, hogy feláldozza a lábát szenvedélyéért - most pedig már úton van, hogy meghódítsa a világ hatodik legmagasabb csúcsát.

2010. szeptember 15. 12:26
Terján Nóra

Két-három évvel ezelőtt Kapolcson voltam egy beszélgetéssel egybekötött előadáson, melyen Erőss Zsolt hegymászó csapatával együtt mesélt a Himalájáról. Már akkor magával ragadta a közönséget az a szeretet, amivel egy ember beszélni tud a szenvedélyéről. A sportoló aztán az év elején lavinabalesetet szenvedett a Tátrában, mely során súlyosan megsérült.

„Az ember tudata szétválik; van egy érzelmi és egy tudatos részünk. Amíg ez a kettő összeér, ahhoz idő kell.” - mondta kórházi ágyán fekve januárban Erőss. A hegymászó elképesztő lelkierőről tett tanúbizonyságot; a térdmozgás megtartásával járó, korai komplex rehabilitációt lehetővé tévő amputációt választotta, hogy újra mászhasson. Jelenleg A Magyarok a Világ Nyolcezresein idei expedícióján vesz részt, műlábbal. A cél a 8201 méter magas Cso-Oju-hegycsúcs meghódítása. Erőssnek ez lehet a kilencedik nyolcezrese. Szorítunk!

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. szeptember 15. 17:15
Le a kalappal ez az EMBER előtt, hihetetlen és tiszteletreméltó amit csinál!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!