Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A Debrecen

2010. május 25. 14:47

A debreceni futballcsapat megszerezte ötödik bajnoki címét. Íme, a példa arra, hogy egy magyar együttesnek se kell feltétlenül belehalnia abba, hogy bajnok lesz.

2010. május 25. 14:47

Látványos, nem kevés töketlenség kísérte hajrá után, lényegében rossz formával nyerte meg a hajdúsági csapat az aranyat. A döntés az ő kezükben volt, nem az üldöző székesfehérváriakéban, és nem éltek vele (kikaptak Kecskeméten) - a sors mégis úgy hozta, hogy a BL-t megjárt debreceniek futottak be célfotóval. A Herczeg András irányította együttes csodás példája annak, hogy hosszú évek munkája akár még be is érhet, illetve annak, hogy bár a közelmúlt vidéki bajnokai (Vác, Dunaferr, Zalaegerszeg) csak egyszer csinálhattak csodát, utána látványosan összeomlottak - ez nem feltétlenül kötelező. Az is sokaknak eszébe jutott nemrég, hogy a Debrecen nem jut-e a lényegében a BL-pénztől bedőlő 1995-ös Fradi sorsára. Nem jutott. A BL-selejtezőn indulhat, a mindenképpen könnyebb bajnoki ágon. Emellett elgondolkodtató, hogy a magyar futball történetében most először nem került ki nemzetközi porondra fővárosi klubcsapat. Az idei indulók: Debrecen (BL), Videoton, Győr, Zalaegerszeg (EL).

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!