Kettős Ferrari-siker a szezonnyitón

2010. március 14. 15:08

A Ferrari színeiben most debütáló spanyol Fernando Alonso nyerte meg a 2010-es Forma-1-es világbajnokság szezonnyitó bahreini futamát. Mögötte csapattársa, a brazil Felipe Massa végzett, a dobogó harmadik fokára pedig a brit Lewis Hamilton állhatott fel. Michael Schumacher a hatodik lett.

2010. március 14. 15:08
A 2010-es Forma-1-es szezonnyitó versenyen a német Sebastian Vettel rajtolhatott az első rajtkockából, és a verseny nagy részében magabiztosan tartotta is pozícióját a két Ferrari előtt. A futam utolsó harmadában azonban az autója nagyon lelassult, így a 35. körben Alonso és Massa is megelőzte őt, majd nem sokkal később Hamilton is könnyedén lépett át a Red Bull versenyzőjén. Vettel  így vissza esett a negyedik helyre és bár Nico Rosberg is nagyon megközelítette, megelőznie már nem sikerült.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso tehát Vettel műszaki hibájának köszönhetően rögtön pályafutása első ferraris versenyét megnyerte. Az olasz csapat fantasztikus hétvégéjét Massa második helye tette teljessé. A dobogó harmadik fokára a McLaren színeiben versenyző Lewis Hamilton állhatott fel.

Vettel tehát végül megtartotta negyedik helyét, a Mercedes GP két pilótája, Nico Rosberg és a három év kihagyás után visszatérő Michael Schumacher az ötödik-hatodik
helyen ért célba, a tavalyi VB-győztes Jenson Button csak a hetedik lett. Pontot szerzett még Vettel csapattársa, Mark Webber a maga nyolcadik helyével, a Force Indiát vezető Vitantonio Liuzzi, aki kilencedik lett, valamint az idén a Williams-et vezető Rubens Barichello is, mivel ebben az évben már az első tíz helyezett kap pontot.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
otvospeter
2010. március 15. 13:33
Csesszék meg. Éljen a McLaren.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!