Téli Olimpia: Sebestyén 13. a rövid program után

2010. február 24. 16:54

Sebestyén Júlia 13. a női műkorcsolyázók rövid programját követően. A svájci Carlo Janka nyerte a férfi óriás-műlesiklást. Hiába korcsolyázta a legjobb időt, pályaelhagyás miatt kizárták 10 000 méteren a holland Sven Kramert. Kialakult a férfi jégkorong negyeddöntőjének párosítása. Napi összefoglaló.

2010. február 24. 16:54
Sebestyén Júlia a 13. a női műkorcsolyázók rövid programját követően a vancouveri téli olimpián. A negyedik olimpiáján szereplő Sebestyén szépen futott, egy hibát vétett, majd 57.46 ponttal zárt. „Nagyon készülök a kűrre, amely a helyezésekről dönt majd, ám nekem nem az a legfontosabb, hogy hol végzek, hanem hogy elégedett legyek a teljesítményemmel." – mondta Sebestyén Júlia a Nemzeti Sportnak. Az élen a dél-koreai világbajnok Kim Ju Na áll.

Férfi óriás-műlesiklásban a svájci Carlo Janka győzött. Mögötte két norvég, Kjetil Jansrud és a harmadik vancouveri érmét begyűjtő Aksel Lund Svindal végzett. A magyar induló, Bene Márton 71. lett. A női sílövők váltóversenyét a címvédő oroszok nyerték Franciaország, illetve Németország előtt. Az északi összetett csapatviadalon az osztrák négyes diadalmaskodott, mögötte az amerikaiak és a németek értek célba.

A férfi gyorskorcsolyázók 10 000 méteres számában a legjobb időt futó, 5000 méteren korábban már győztes holland Sven Kramer egy pályaváltásnál rossz sávba sorolt be, amiért utólag kizárták. Az aranyérmet ezek után a dél-koreai Li Szeung Hun nyakába akasztották, az ezüst az orosz Ivan Szkobrevhez, a bronz pedig a címvédő holland Bob de Jonghoz került. Férfi jégkorongban kialakult a negyeddöntő párosítása: a kanadaiak az oroszokkal, a csehek a finnekkel, a szlovákok Svédországgal, míg Svájc az Egyesült Államokkal csap össze az elődöntőbe jutásért.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2010. február 25. 11:28
Hajrá Juli ! Szeretünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!