Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, sovány húsokat, például csirkét és halat! A nehezebben emészthető zsíros vagy vörös húsokat, úgy, mint a marhát vagy a disznót érdemes ritkábban enni, habár nem kell teljesen száműzni őket étrendünkből. Fontos fehérje és tápanyagforrásokhoz juthatunk továbbá a hüvelyesek, bab, borsó, csicseriborsó fogyasztásával, míg az olajos magvak hasznos zsírsavakat és antioxidánsokat tartalmaznak.
Elegendő alvás
Az alvás segítségével töltődik a szervezetünk. Ez a mély pihenési fázis hozzájárul még a testsúlyunk szabályozásához is, mivel a kialvatlanság zavart okozhat az anyagcserében. Kutatások még a glükóz intoleranciával és a 2-es típusú cukorbetegséggel is összefüggésbe hozzák.
Ezen kívül komoly befolyása van a mentális egészségünkre is. Kialvatlanul sokkal ingerlékenyebbek vagyunk, nehezebben megy a koncentrálás és a memóriánk is romlik. Általában a stresszt is rosszabbul kezeljük. Ez pedig egy öngerjesztő folyamattá is alakulhat.
Stresszes állapotban a legtöbben rosszul alszanak, vagyis kialvatlanná válnak, aminek a hatására még tovább csökken a stresszkezelő képességük. Fontos tehát, hogy mindig fordítsunk elegendő időt a pihenésre és kikapcsolódásra. Ez történhet aktív formában is, mondjuk edzés segítségével, de lehet valamilyen kreatív tevékenység, például festés vagy kertészkedés is. Nem utolsó sorban pedig aludjunk eleget!