Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

A szlovák merénylet margójára: Fegyverek a régiónkban

2024. május 30. 07:13

A szlovák miniszterelnököt május 15-én érő merénylet a legsúlyosabb volt az európai politikai vezetők ellen az utóbbi húsz esztendőben elkövetett gyilkossági kísérletek közül. Ennek kapcsán érdemes megvizsgálni az európai uniós, illetve a régiós kézifegyvertartási szabályokat.

2024. május 30. 07:13
Forensic,Officer,Is,Holding,Handgun,Casings,Or,Pistol,Bullet,Which
Kecskés Bálint

Nyitókép: Shutterstock

A szerző a Makronóm Intézet elemzője

Habár a szlovákiai támadással összefüggésben számos kérdésről lehet és kell is beszélni, igyekszünk egy különösen égető problémát körüljárni: hogyan lehetséges, hogy az átlagember éles lőfegyverrel sétáljon az európai utcán? Megvizsgáljuk az európai, azon belül is a közép-európai fegyvertartási szabályokat és trendeket, valamint megnézzük a fegyverrel elkövetett bűncselekmények gyakoriságát. Fontos leszögezni, hogy ez olyan terület, ahol az adatgyűjtés nehéz, tekintve a fegyverkereskedelem virágzó fekete­piacát; elöljáróban mégis elmondható, hogy Közép-Európa biztonságos hely.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!