Magyar startup forradalmasítaná az adatelemzést

2023. május 25. 13:15

Az adatok meghatározó, központi szerepet töltenek be a mai világban. A megjelenítésük és értelmezhetőségük azonban jelenleg még visszamaradott. Erre kínál innovatív megoldást a Vizzu. A TrendFM-en hallható Fintech Világa legutóbbi adásában Suppan Márton, a Peak alapítója és Érczfalvi András műsorvezető Kangyal Andrást, a Vizzu társalapítóját látták vendégül.

2023. május 25. 13:15
null

A fintech szektor forradalmi változtatásokat hozott a pénzügyi iparba. A klasszikus, inkumbens pénzintézetekhez képest innovatív megoldásokat kínálnak. Ezek közé tartoznak például a kifinomult UI/UX (User Interface/User Experience) megoldások, magasabb szintű integráció különböző felületek és applikációk között, de ide sorolható a jellemzően egyértelműbb ÁSZF. Ezek mellett a fintech cégek az adatközlés terén is élen járnak, amelyek átláthatóbb és egyszerűbben értelmezhető adatvizualizációs megoldásokkal segítik az ügyfelek mindennapjait. A fintech szolgáltatások további előnyeit egy korábbi Fintech Világa adás átfogóan bemutatja.

Az adásban Kangyal András bemutatja a Vizzu-t, amely egy adatvizualizációs megoldásokat kínáló szoftvervállalat. A Vizzu célja, hogy adatelemzők munkáját segítse, és az eredmények kommunikálását egyszerűsítse. Ezáltal az adatelemzés folyamata érthetőbbé, gyorsabbá és átláthatóbbá válik. A Vizzu jelenleg az adat történetmesélés (Data Storytelling) innoválására fókuszál, és megoldásaikon keresztül céljuk, hogy a felhasználó olyan ‘párbeszédet’ tudjon folytatni az adatokkal, amely során beépül az adatvizualizáció folyamatába.

A legutóbbi adásban Suppan Márton és Érczfalvi András az adatközlés és adatvizualizáció lehetőségeit járja körbe Kangyal Andrással. Emellett szó esik még arról is, hogy miért nem érdeke bizonyos intézményeknek az adatok érthetőbb közlése, valamint hogyan integrálják fintech cégek az adatvizualizációs újdonságokat a működésükbe.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik