A New York-i patkánykirály

2022. december 13. 20:52

Az év egyik legmocskosabb, ám nagyon jól fizető állását Eric Adams, New York polgármestere ajánlja, aki vérszomjas jelöltet keres piszkos melóra.

2022. december 13. 20:52
null

A városi legenda úgy tartja, hogy New York mind a 8,8 millió lakosára jut egy patkány is a városban. A valóság nem ennyire súlyos, de így is elég rémisztő: egy 2014-es felmérés szerint nagyjából 2 millió csupaszfarkú lidérc nehezíti a metropolisz lakóinak életét, igaz, a koronavírus-járvány alatt (és óta) úgy megnőtt a populáció, hogy

a lakossági bejelentések száma 67 százalékkal ugrott meg az elmúlt két évben.

A New York-i városháza még októberben hirdette meg szent háborúját a rágcsálók ellen, most pedig a sereg élére keresnek vezért. A napokban meghirdetett álláslehetőséget olyan valaki töltheti be, akiben „erős az elszántság és a gyilkos ösztön” a küzdelemhez, és maradéktalanul gyakorlatba ülteti a „Catch and Kill”, vagyis az „elkapni és megölni” elvet. Természetesen New York-i lakosnak kell lennie, hiszen

a harcos saját földjén a leghatékonyabb.

A városi patkányháború új uralkodója nem fog rosszul keresni: illetményekkel és bónuszokkal együtt akár évi 170 ezer dollár (nagyjából 66 millió forint) is ütheti a markát, ha megfelelően alkalmazza a hirdetésben is említett széles, technológiailag is innovatív látásmódot. Lefordítva: minél több patkányt irt ki, annál többet keres. 

Fotó: 123RF

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2023. január 07. 21:39
A patkánykirály, az ez: https://static-cdn.arcanum.com/nfo-resources/pannon_pic/pannon/panal-079.jpg
wadcutter
2022. december 16. 14:02
mert akkor 8 millió az 80 millió dollár, valamint egy-két élelmes brooklyni rögtön elindítaná a döglött patkány importot New Yorkba mindenhonnan, ha üzlet van benne
nyúlgerinc
2022. december 16. 02:46
"A New York-i patkánykirály" Azt hittem Soros Györgyről szól a cikk. Már sajnálom az időt amit ezen cikk elolvasásával töltöttem.
Muki46
2022. december 14. 17:00
A doboz, amiben vérhígítós csali van, kitehető érzékeny területekre is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!