Öntik a pénzt egy német dróngyártó startupba, ami Ukrajnának szállít 

2022. október 18. 07:45

A Quantum-System gyorsaságával ugyanis lenyomja a nagy hadiipari vállalatokat.

2022. október 18. 07:45
null

Peter Thiel milliárdos techguru, a Facebook igazgatótanácsának volt tagja is nagy összegekkel támogatja a Quantum-System startupot, amely felderítő drónokkal látja el az ukrán hadsereget. A német cég nem csak drónokat, de dokkolókat is tervez a katonai eszközök automatizált feltöltésére. 

A Q-S a napokban jelentette be, hogy összesen 17,7 millió dollárnyi újabb támogatást kapott különböző befektetőktől, köztük Thieltől. A milliárdos úgy nyilatkozott:

a cég fényévekkel előzi meg riválisait a hatékony gyártás és a gyors szállítás tekintetében, ezért megéri befektetni a vállalkozásba.

Florian Seibel vezérigazgató hasonlóan nyilatkozott. Mint mondta, a Q-S alapfilozófiája, hogy a dróngyártás jövője a szoftver és hardver intelligens szintézisében rejlik, ezért ők egyszerre foglalkoznak mindkettővel, ráadásul a versenytársakhoz képest nagyon gyorsan dolgoznak. Szerinte az európai haditechnikai fejlesztések és beszerzések idegesítően lassúak, ők azonban teljesen más fordulatszámon működnek. „Nem költhetünk százmilliárd dollárokat olyan technológiai fejlesztésekre, amelyek aztán már a bevezetésük pillanatában elavultnak számítanak” – mondta. 

A Quantum-Systems eddig 42 drónt szállított az ukrán hadseregnek. 

 

Fotó: Quantum-Systems

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lurker
2022. október 19. 21:59
-"De rég láttalak Florian! Mivel foglalkozol mostanság?" -"Képzeld Günter, egy nagyon sikeres start-upot vezetek" -"Hú de menő, milyen startup?" -"Emberek hatékonyabb lemészárlásához gyártok modern, zöld hadieszközöket" -"Jó német vagy Florian. Sieg heil, komrad, sieg heil"
Armageddon
2022. október 19. 21:59
A pécsi lendkerekes repcsigyár miért nem gyárt ilyeneket?
CNIROLsorazsem
2022. október 19. 12:30
Vagy nincs igazad vagy nincs ilyen a ruszkiknak a tények eddigi állása alapján
kispolgarigrofo
2022. október 19. 12:30
..ez nem az iráni startup
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!