A San Franciscó-i üzlettulajdonosok egyszerűen nem fognak adót fizetni, ha a város nem kezeli a bűnözést

2022. szeptember 10. 12:30

A San Francisco Castro negyedében lévő üzlettulajdonosok teljesen megelégelték a város tétlenségét a betörések, a vandalizmus és az erőszakos hajléktalanok miatt, akik a járdán táboroznak, mégpedig a boltok és a lakóházak előtt.

2022. szeptember 10. 12:30
null

San Francisco közbiztonságáról nem először számol be részletesen a Makronóm, az amerikai város az elharapódzó bűnözésről és a gyakran bedrogozott hajléktalanokról hírhedt.

Ennek tudatában nem meglepő, hogy az ottani üzlettulajdonosokat is érinti a probléma. San Francisco Castro negyedében lévő üzlettulajdonosok ugyanis évek óta panaszkodnak a városi tisztviselőknek, hogy a mentális betegségekkel és drogfüggőséggel küzdő hajléktalanok pusztítást végeznek a környéken. A kereskedők pedig most azt mondják, hogy

a helyzet annyira elfajult, hogy azzal fenyegetőznek, hogy nem fizetik tovább a városi adókat és illetékeket.

Az üzlettulajdonosok ezt levélben tudatták a város tisztviselőivel. Dave Karraker az üzlettulajdonosokat képviselő szervezet társelnöke szerint ha a fenyegetést figyelmen kívül hagyják, akkor akár fel is lázadhatnak a polgárok, továbbá valóban megtagadhatják az adó befizetését is.

ZeroHedge szakportál véleménye

„A kormány egyetlen céllal létezik, mégpedig azért, hogy biztosítsa az elidegeníthetetlen jogokat. Bár az egyik ilyen jog a tulajdonjog, és 2019 és 2020 között a boltosok a "betörések és vandalizmus" egyértelmű növekedését tapasztalták, és Castróban a kereskedők egyesülete több mint 90 incidenst regisztrált, amelyek összesen több mint 170 ezer dollárnyi javítási költséget jelentettek 2020 óta.”

Karraker hozzátette: „Amíg nem látunk kimutatható változást, addig minden terítéken van, beleértve a polgári engedetlenséget is[.]". El sem hiszem, hogy ezt mondom, de azt hiszem, van bennem valami közös a San Franciscó-i marxistákkal.”

Egyre rosszabb a közbiztonság, nem alaptalanul félnek az üzlettulajdonosok

Van miért aggódniuk az üzlettulajdonosoknak, hiszen – ahogyan a Makronóm korábbi cikkéből kiderült – gyakran már nem veszik komolyan a rendőrök a lopást.

Augusztus végén egy katalizátortolvajra lettek figyelmesek az utca lakói, amikor is egy férfi egy lopott Honda Accorddal tolatott be egy parkolóhelyre – a „katalizáror-donor” autóval –, miközben egy másik gyanúsított a közelben egy Jeep márkájú autóban ült.

„Arra ébredtem, hogy fúrnak. Rendkívül hangos volt” – mondta egy lakos, Heller. A nő azonnal hívta a rendőrséget, akik három perc múlva meg is érkeztek a helyszínre. A Jeepben ülő férfi még a rendőrök kiérkezése előtt lelépett, de a szemtanúk szemmel tartották az első gyanúsítottat. Legnagyobb meglepetésükre a zsaruk elengedték – állítja a ZeroHedge.

„Hallottam, hogy azt mondták: szabadon távozhatsz” – mondta Heller, aki szerint a gyanúsított még azt is megkérdezte a rendőröktől, hol van a legközelebbi buszmegálló.

„Azt gondoltam, miért nem rendelünk neki még egy taxit is?” – folytatta Heller.A zsaruk azt mondták Hellernek, hogy a számítógépes rendszerük nem működött, nem tudták azonosítani a gyanúsítottat, így elengedték.

Magyarországon csökken a hajléktalanság

A Népszava szerint ötödével csökkent a hajléktalanok száma Magyarországon az elmúlt két évben. Ez részben köszönhető a munkaerőhiánynak, mivel a járvány 2019-ben a munkaadóknak szinte mindenkit be kellett vonnia a munkába, aki bevonható volt. Ehhez végzettség sem kellett, sőt szükség esetén szállást is biztosítottak nekik..

A Február Harmadika Munkacsoport felmérése szerint a munkaképes exhajléktalanoknak a járvány végén is sikerült megőrizni a korábbinál jobb munkaerő piaci pozícióikat.

A Népszava szerint ötödével az elmúlt két évben. Ez részben köszönhető a munkaerőhiánynak, mivel a járvány 2019-ben a munkaadóknak szinte mindenkit be kellett vonnia a munkába, aki bevonható volt. Ehhez végzettség sem kellett, sőt szükség esetén szállást is biztosítottak nekik.. A Február Harmadika Munkacsoport felmérése szerint a munkaképes exhajléktalanoknak a járvány végén is sikerült megőrizni a korábbinál jobb munkaerő piaci pozícióikat.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
theseur
2022. szeptember 11. 14:15
A megvalósult liberalizmus ezen példányához egy-két szót szólnál-e?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!