Környezettudatos személyes pénzügyek

2022. augusztus 11. 13:29

A műsorban arról is szó esik, hogy milyen trendekre számítunk a bankok körében, lesznek-e hamarosan hasonló platformok vagy egyéb zöld pénzügyi törekvések máshol is?

2022. augusztus 11. 13:29
null

A DBS Bank jó példa arra, hogy nem csak fintechek tudnak innovatív és környezettudatos megoldásokat fejleszteni. A szingapúri pénzintézet tavaly jelentette be fenntarthatóságra fókuszáló felületének elindítását. A Live Better funkciók sorát kínálja, amellyel tudatosabban bankolhatnak a lakossági ügyfelek.

A Live Better egy helyen, összesítve kínál hat olyan zöld pénzügyi terméket, ami praktikus segítséget nyújt a felhasználóknak egy fenntarthatóbb életmód kialakításában. A Give Better funkcióval környezettudatos vállalkozásokat támogathatnak. Az Invest Better segítségével az ügyfelek a bank által kezelt ESG portfóliókba fektethetik pénzüket, ezáltal etikusan gyarapítják vagyonukat. 

A Renovate Better és Drive Better funkciók alatt az ügyfelek zöld felújítási és személygépjármű hiteleket vehetnek igénybe. Még a bank cashback programjának is lett zöld változata, a Spend Better egy fenntartható bankkártyát ötvöz környezettudatos partnereknél felhasználható, akár 5 százalékos visszatérítéssel. Végül a Power Better funkcióval számos közüzemi szolgáltató közül választhatnak az ügyfelek, hogy akár csökkentsék, akár környezetkímélővé tegyék számláikat.

A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek legutóbbi adásában Bátorfi Botond, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető arról beszélgetnek, hogy milyen előnyei lehetnek egy hasonló platform logikának, a funkciók összesítésének és hogy miként segíthet a Live Better megtörni az ördögi kört, ami a legtöbb klímaváltozás miatt szorongó fogyasztót inaktivitásra késztet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!