A rezsiváltozás miatt hasítanak a panelek az albérletpiacon

2022. július 21. 15:30

Tovább drágultak az albérletek júniusban, de nem ez az egyetlen változás.

2022. július 21. 15:30
null

MTI/Makronóm

Az előző hónaphoz képest országosan 3,8 százalékkal, Budapesten 4,0 százalékkal nőttek a bérleti díjak - tájékoztatott a Központi Statisztikai Hivatal.

Budapesten a tavalyihoz képest átlagosan 24 százalékkal magasabbak voltak az albérletárak. Az előző év azonos időszakának szintjét országosan 23 százalékkal haladták meg júniusban a bérleti díjak.

A 2020. januári csúcsot a júniusi bérleti díjak országosan 14, Budapesten 10 százalékkal haladták meg.

Az elemzés szerint a drágulás tavaly február óta folyamatos, a növekedés üteme 2022 elejétől országos átlagban és a fővárosban egyaránt fokozódott.

Balogh László, az ingatlan.com szakértője az adatokról elmondta: a felvételi ponthatárok kihirdetése előtt Budapesten a téglaépítésű albérletek átlagos havi bérleti díja 125-350 ezer forint, a paneleké 130-290 ezer forint között volt. Az egyetemvárosok közül Debrecent 150 ezer forint jellemzi. Győrben, Pécsen és Szegeden egyaránt 140 ezer forint az átlag, Miskolcon pedig 100 ezer forintért hirdetik a kiadó lakásokat. 

Az ingatlan.com szakértője szerint a panellakások az elmúlt hetekben felértékelődtek az albérletpiacon is, mivel a távfűtéses lakásokra nem vonatkoznak a gázfogyasztást is érintő új rezsiszabályok.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!