Másfél millió nyugdíjasnak utalják ma az évközi emelést

2022. július 11. 11:15

Aki bankszámlára kérte a nyugdíjemelést, annak ma utalják az összeget - tájékoztatott a Pénzügyminisztérium.

2022. július 11. 11:15
null

MTI/Makronóm

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a júliusban érkező pluszpénzzel a nyugdíjasok mellett többek között a rokkantsági és rehabilitációs ellátásban, az árvaellátásban, az özvegyi nyugdíjban, a baleseti és a rokkantsági járadékban részesülők is számolhatnak.

Az államtitkár tájékoztatása szerint mintegy 900 ezer nyugdíjas és más ellátásban részesülő választott postai kézbesítést, akiknek a szokásos naptári napon viszi a postás a kiegészítő emeléssel növelt nyugdíjat vagy ellátást és a visszamenőlegesen járó korrekciót, de egyre többen választják az utalást: a mostani nyugdíj-emelést a jogosultak 60 százaléka már ezen az úton kapja meg. 

A koronavírus-járvány, majd az azt követő ukrajnai háború, illetve a háborús infláció új viszonyokat teremtett - emelte ki Tállai András, hozzátéve: ebben a helyzetben a kormány minden lehetséges eszközzel igyekszik segíteni a nyugdíjasokat. 

Az évközi nyugdíjemelés összességében 184 milliárd forintot jelent csaknem 2,5 millió nyugdíjas számára. 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2022. július 11. 21:54
Mikor üvölt föl a "baloldali" kórus, hogy Orbán ezzel a lépéssel szabadjára engedte az inflációt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!