Szerbiában további 90 nappal kitolták az árstopot

2022. január 29. 16:29

A szerb kormány döntése alapján további három hónapra meghosszabbították az árstopot Szerbiában.

2022. január 29. 16:29
null

A szerb kormány tavaly november végén döntött úgy, hogy a hirtelen árnövekedés megállítása céljából a november 15-i árakon befagyasztja az alapélelmiszerek árát. Így a rendelet továbbra is érvényes az 1 kilogramm csomagolású kristálycukorra, az 1 literes napraforgóolajra és legfeljebb az 5 kilogrammos csomagolásban árusított T-400-as és T-500-as lisztre, illetve a sertéscomb és a 2,8%-os zsírtartalmú tartósított tej árát sem drágíthatták, drágíthatják a boltok.

A decemberben életbe lépett határozat február elején járt volna le, ám

a rendelkezés megszüntetésének következményeitől tartva, különösen a szegényebb életkörülmények között élők helyzetét tekintetbe véve, további 90 napra meghosszabbították a már érvényben levő rendeletet.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2022. január 30. 09:54
Gondolom, hogy már rég áruhiány van náluk, meg jegyrendszer, bár az is minek, hiszen az összes bolt tönkrement, bezárt december óta. Másképp nem lehet, mert az ellenzékünk nagyon felkészült közgazdászai meg a lakájsajtójuk gazdasági rovatvezetői ezt 100%-os biztonsággal megjósolták nekünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!