Ennél kevés kegyetlenebb videó kering a neten: videóhívásban építette le 900 dolgozóját a Better.com

2021. december 07. 08:01

Hallani lehet, ahogy a videót felvevő női alkalmazott szívszaggatóan könyörög a monitornak, hogy ne rúgják ki.

2021. december 07. 08:01
null
Rádi Balázs

A vezérigazgató 900 alkalmazottat bocsát el egy sokkoló videóhívásban

A Better.com-nál nem volt túl fényes a hangulat, amikor Vishal Garg vezérigazgató 900 alkalmazottat bocsátott el egy Zoom megbeszélésen, amelyről a videót szombaton töltötte fel az egyik pórul járt exdolgozó.

A kiszivárgott videofelvételen Garg azt mondja, hogy a vállalat a munkaerő 15 százalékát fogja elbocsátani, bár később tisztázták, hogy az elbocsátások az alkalmazottak 9 százalékát érintik – írja az Entrepreneur gazdasági lap.

„A piac, mint tudják, megváltozott, és a túlélés érdekében együtt kell haladnunk vele” – mondta. „Ez nem olyan hír, amit hallani szeretnének, de végül is ez az én döntésem volt, és azt akartam, hogy tőlem hallják. Ez egy nagyon-nagyon nehéz döntés volt” – vezette fel az igazgató a fájdalmas elhatározást.

Garg elmondta a dolgozóknak, hogy karrierje során ez a második alkalom, hogy tömeges elbocsátásokat kellett végrehajtania, és azt mondta, hogy reméli, ezúttal nem lesz sírás a folyamat során.

– magyarázta Garg a videóban. „Az önök munkaviszonya itt azonnali hatállyal megszűnik” – közölte az érintettekkel.

Hallani lehet, ahogy a videót felvevő női alkalmazott szívszaggatóan könyörög a monitornak, hogy ne rúgják ki.

„Ez nem lehet igaz! Mindazok után, amit megtettünk!” – fakadt ki szívszorítóan az alkalmazott.

A Better.com egy 2016-ban indult digitális hitelezéssel foglalkozó weboldal.

A jelentések szerint a céget 7 milliárd dollárra értékelik, miután 750 millió dolláros „készpénzinjekciót” kapott néhány nappal ezelőtt – fedte fel az Entrepreneur.

Ez a legutóbbi lépés nem Garg első botrányos ügye a vállalatnál.

Egy tavaly novemberi, a Forbes által megszerzett e-mailben a vezérigazgató úgy tűnt, hogy verbálisan bántalmazza az alkalmazottakat, butának és lassúnak nevezve őket.

– idéz az e-mailből a gazdasági portál.

A Better.com székhelye az USA-ban található.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kampman
2021. december 09. 13:40
Az eredeti YT videó alatti egyik kommentben nagyon jól megfogalmazza valaki: "Soha ne legyél lojális egy céghez, mert a cég sem lesz lojális hozzád sosem. Maradj nyitott az ajánlatokra, és ragadd meg őket, ha jobbak. Azt tedd, ami a legjövedelmezőbb magad és a családod számára."
kohe
2021. december 09. 12:52
Hiába, a szép új gazdasági és morális modellek amelyeket követendőként mutatnak be a világnak manapság, nem emberségesek. Minden vállalat azon dolgozik hogy nehogy egyetlen embert is alkalmazni kelljen, mert az embereknek jogaik vannak, a gépeknek semmi. Hogy mi lesz ebből?!....
Máris Ottokár
2021. december 09. 08:37
Az a film sem volt piskóta, de az ilyen "dear John" üzenet, világpestis idején, így előadva (mintha attól jobb lenne, hogy a naccságos CEO úr ezúttal már nem itatja az egereket) kijelöli a következő szintet. Aki egy pillanat is azt hiszi, hogy egy -- hasraütök -- száz főnél többet foglalkoztató vállalatnál akár egy pillanatig is őszintén foglalkozik bármely dolgozóval, ha azt hiszi, hogy több puszta statisztikai adatnál, az ettől a videótól talán ráeszmél, hogy muszáj több lábon állnia mindenkinek, nem csak anyagi szempontból.
röviden
2021. december 08. 15:26
Bátor ember: személyesen közli. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!