György László: A „Fizessenek a gazdagok” az átlagbért keresők és a kisvállalkozók adóemelését jelentené

2021. november 10. 07:34

György László a Mathias Corvinus Collegium szervezésében mutatta be Branko Milanovic Egyedül a kapitalizmus című könyvét, amelyben a sztárközgazdász a neomarxistáknak azt üzeni, hogy lehetnek hibái a kapitalizmusnak, de még mindig százszor jobb a kommunizmusnál. Az eseményről Facebook-posztot is készített az államtitkár, ahol felfedte, hogy szerinte miért káros a baloldal adópolitikája az országra nézve.

2021. november 10. 07:34
null

György László vasárnap osztotta meg a Facebook-posztot, amelyben beszámolt a Branko Milanoviccsal közösen tartott, az MCC által szervezett könyvbemutatóról és összegezte az esemény tanulságait: 

„Branko Milanovic, fehérek közt egy európai. 

A Jugoszláviában nevelkedett Milanovic a Világbank vezető közgazdászaként és a jövedelmi egyenlőtlenségek kutatójaként vált világhírűvé. Példaképe megannyi neomarxista kutatónak, akik rácsodálkozva a kapitalizmus gyenge pontjaira jobban szeretnék, ha kommunizmusban élnénk. »Egyedül a kapitalizmus« c. könyvében az őt példaképüknek tekintő, egyébként másokat kirekesztő neomarxistáknak is üzen:

Mi tudjuk, hiszen Milanoviccsal együtt átéltük ezt is, azt is. Ezért keressük a rendszeren belül a hibákat és az emberi természetet megérteni próbálva, javítani rajtuk, amennyire lehetséges. 

és az »áldozatoknak«, a helyzetük javulásáért semmit sem tevőknek adnák oda feltétel nélkül. Mi az áldozatkultuszból nem kérünk. Magyarországon a munkájukkal, tudásukkal és kockázatvállalásukkal a jövőjükért tenni akarókat segítjük az adócsökkentésekkel és a minimálbér emeléssel. 

József Attila üdvözölte Thomas Mann-t fehérek közt európaiként a gyarmatosítás idején. Most mi ugyanezt tesszük Branko Milanoviccsal a szellemi gyarmatosítás korában” – írta az államtitkár a Facebookon.

 

Forrás: Mathias Corvinus Collegium – MCC könyvbemutató

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2021. november 14. 09:15
Emlékszem mikor Bokros elvette a családi pótlékot a gazdagoktól, az egyik kétgyerekes kolléganőm kénytelen volt papíron elválni, hogy kaphassa tovább. Olyan kurva gazdag volt.
mer-kell
2021. november 14. 09:14
A minimálbéres vállalkozók ne fizessenek adót, nekik inkább adjunk segélyt és lazacutalványt. Csak aki bérből és fizetésből él, és papíron picit többet keres, na az fizessen 44 százalékot. :(
Drazsé
2021. november 14. 09:13
A minimálbér adóztatása bűntett!
Amon-Li-Sa
2021. november 14. 09:13
Érdekes dolog ez a " gazdagok " címke. Az összes ismerősöm - még az is aki most posztolt képeket a malajziai körutazásáról - úgy gondolja, hogy ő még éppen nem az a kategória.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!