A dánok szerint Magyarországnak volt igaza: szögesdrótot küldenek a migránsok ellen

2021. október 09. 09:20

A migrációellenes dán szociáldemokrata kormány borotvaéles pengékkel megerősített szögesdrótot ajánlott Litvániának azért, hogy megerősítsék a fehéroroszországi határt. 

2021. október 09. 09:20
null
Fekete Kíra

Litvánia már hónapokkal ezelőtt megkezdte az ötszázötven kilométer hosszú határvédő kerítés építését, mivel rohamosan megnőtt a Fehéroroszországban élő migránsok illegális bevándorlása Litvániába. A litvánok szerint nem véletlen, hogy a tavalyi 74 bevándorlóhoz képest idén 4100 migráns próbálta meg illegálisan átlépni az országhatárt – írja az Euronews. 

A dán kormány nemrégiben tizenöt kilométer hosszú, pengékkel borított kerítést adományozott Litvániának a fehéroroszországi határvédelem megerősítéséhez, ezzel is támogatva az illegális migráció elfojtását.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

„Tizenöt kilométer hosszú szögesdrótot küldünk, miközben a csapdába esett bevándorlók az erdőben halnak meg" – fogalmazta meg kritikáját a kerítéssel kapcsolatban egy baloldali dán napilap, a Politiken. Több civil szervezet is nemtetszését fejezte ki az ajándékkal kapcsolatban. A dán Szociálliberális Párt egyik vezetője, Andreas Steenberg máshogy vélekedik erről:

idézi a dán pártvezetőt a Goodwordnews.

Mette Frederiksen dán szociáldemokrata miniszterelnök már év elején célul tűzte ki, hogy gátat szab a Dániába történő illegális bevándorlásnak – nagyon kevesen, összesen 851-en jutottak át a szigorúan korlátozott országhatáron.

– jelentette ki a miniszterelnök. 

Július 3-án Dánia már megtette az első lépéseket a migráció megakadályozásának érdekében. Egy elfogadott törvényjavaslat szerint minden menedékkérőt egy – Európai Unión kívüli – befogadóközpontba küldenek, ez alól csak a súlyos betegek és néhány ritka eset jelenthet kivételt.

Borítókép: MTI/EPA/Nake Batev

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2021. október 18. 09:05
Még arca sincs neki! Büdös pofája van, de nagy!
mamarizsa
2021. október 12. 23:46
Hol van leírva, hogy Magyarországnak volt igaza? Ezt kijelentette bárki is?
Fenrir
2021. október 12. 23:08
Mattias Tesfaye, a szociáldemokraták migrációért felelős minisztere mondta, a cikk bekeretezett részében van. Én is árgus szemmel kerestem, mivel nem lepődtem volna meg azon sem, ha úgy követik a mi példánkat, hogy a nyilvánosságban meg közben sunnyognak. De elismerték hogy tévedtek, szerencsére. Egyébként maga a miniszter is bevándorló gyereke, ráadásul szocdem, így külön megsüvegelendő hogy ki merte ezt jelenteni.
a straight cold player
2021. október 12. 23:07
Szóval érdemben nem tudod vitatni. 1) Ki építette az első kerítést? 2) az első kerítés idején melyik európai vezető politikus mondta hogy helyes a kerítés építése? 3) az előző pontból következően ki merte volna az első kerítés megépíteni? 4) épülnek azóta újabb kerítés? Nos? Ezek tények. Persze tudom hogy ez benneteket nem befolyásol semmiben. Azt meg, hogy Orbán lop azt Kiss Béla a 444, és a szivárványos söpredék mondja, meg azok akiknek csípi a szemét, hogy OV nem áll be a sorba. Ettől persze még korrupció nyilván van, de az Orbán lop az kb annyi mint hogy O1g (1 bit)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!