Csökkenek az ivóvízkészletek: gyors, innovatív megoldásokra van szükség

2021. május 31. 17:32

A népességnövekedés, az éghajlatváltozás, az ipari fejlődés és az öregedő vízkészlet hatalmas nyomást helyezett a hagyományos víz- és szennyvízgazdálkodásra. A WSP csapata segít ügyfeleinek, hogy innovatív tervezéssel, a nemzeti és helyi szabályozási környezet alapos ismeretével és a napjainkban elérhető alternatív vezetékrendszerek mechanizmusának megértésével a legjobb megoldást találják meg a felmerülő problémákra.

2021. május 31. 17:32
null

Az önkormányzatok számára a vízgazdálkodás kérdése hatalmas kihívást jelent. A növekvő népesség és a csökkenő vízforrások miatt a helyi szervezeteknek előtérbe kell helyezni a forrásokkal való hatékony gazdálkodást. Továbbá megoldást kell keresniük a fogyasztás, és a veszteségek csökkentésére. 

A WSP egységes és fenntartható lépésekkel igyekszik kezelni a problémát. Szerte a világon támogatnak kormányzatokat, befektetőket, fejlesztőket, termelőket, projekteket és vállalatokat a veszély csökkentésének érdekében, segítenek a bevezetett szabályozásokat átültetni a gyakorlatba, csökkenteni a költségeket. Céljuk egy fenntartható jövőhöz vezető stratégia kialakítása.

Szolgáltatások 

A WSP kutatói végig követik a víz útját a felhasználási ciklusokban, így teljes áttekintést kapva a hatékony modellek kialakításához. Már a korai fázisban pontosan meghatározzák a problémákat, így optimalizálva a felhasználást, emellett professzionális térbeli tervezést kínálnak a terület értékeinek maximális kihasználására és az egyes projektek költségeinek minimalizálására, ezzel közelebb kerülve egy hosszú távú megoldáshoz, ami a közösség érdekeit szolgálja.

A vízvezetékrendszerek, az infrastruktúra és az ellátás megőrzése

A WSP különféle hatóságokkal, közművekkel és fejlesztőkkel összefogva dolgozik azon, hogy együttes erővel sikerüljön megőrizni és fejleszteni a vízvezetékrendszert, az infrastruktúrát és az ellátást. A tanácsadó szolgáltatásuk magában foglalja a vízminőséget helyreállító folyamatok kidolgozását és az állapotváltozás folyamatos megfigyelését. 

Ezen felül a társaság nagy figyelmet fordít a vizenyős területek állapotára, az ökoszisztéma megőrzésére. Folyamatosan dolgoznak innovatív gazdálkodási technikák kifejlesztésén a lápos területeken, a vízhálózat továbbfejlesztésén és a tisztító hatású növények telepítésén. A társaság hagyományos és megújuló energiaforrásokat egyaránt támogatja, így a vízerőművek, a tengeri szélerőműtelepek és az ezekhez kapcsolódó kikötőmérnöki feladatok, illetve a víz sótalanító telepítések fontos szerepet kapnak munkásságuk során.

Innovatív eszközök a hatékonyság növelésének érdekében

A vízhiány és a vízellátás költségei fontos üzleti problémát jelentenek. A WSP kifejlesztett egy újszerű vízlábnyom mérési technikát, ami vizuálisan lehetővé teszi a víz minőségének kimutatását, kiemelve az egyes iparágak vízigényes folyamatait. 
A hatékonyabb programok magukban foglalhatják az esővízzel való gazdálkodást és annak használatát, a talajvíz források feltöltését és a víz újrafelhasználását.  A társaság felméri az egyes termékek tervezésekor, előállításakor, forgalmazásakor és fogyasztásakor a felhasznált víz mennyiségét. Szakértők és online eszközök segítségével törekednek a vízhasználat csökkentésére a társaságon és a partnerláncon belül. 

Vízhez készült technikai szolgáltatások

A WSP fejlett technológiákkal és kísérletezéssel igyekszik a víz szerepét illető problémákat megoldani, melyben magasan képzett szakértők vannak segítségükre. A terepvizsgálattól egészen a számszerű modellezésig és szimulációig rugalmasan állnak az ügyfeleikhez, hogy egy vízgazdálkodási programon belül, bármely szakaszba beépíthessék a társaság szaktudását. Legyen szó egy specializált szolgáltatás kiválasztásáról vagy egy technikai rés betöltéséről, a kliensek mellet mindig egy professzionális csapat áll, akik minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy az egyes projekteket sikerként könyvelhesse el mindkét fél. 

A terepi és értelmezési eszközeiket úgy tervezték, hogy az adatok gyűjtése a felszín alatti környezetben is lehetséges legyen, ezzel megbízható információkat kapva a nehéz döntések meghozatalához. Igyekeznek olyan technológiákat használni melyekkel megbízható és költséghatékony eredményt érhetnek el.

Ilyenek például a:

  • GIS és adatkezelés
  • Víztartó rétegek jellemzése a speciális fúrólyuk-geofizika alkalmazásával
  • Felszín alatti vizek megfigyelése
  • Geológiai modellezés
  • Elemzés és szimuláció - adatok a vízgazdálkodás optimalizálásához
  • Rendszerintegráció - adatmigráció a régi rendszerből
     

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bispora
2021. június 01. 16:50
Langyos, mediterán éghajlat mellet is tömegesen halnának éhen Afrikában a feketék. Öt gyermek asszonyonként egész egyszerűen nem jár nekik a természet alaptörvényei szerint. Etiópia 37 milliós lakossággal szédelgett az éhhaláltól 1985-ben, de hála a lebegő zenészeknek, politikusoknak, valamint a tájékozatlan közönségnek, olyan jól siukerült megmenteni őket a Live Aid segítségével, mára 120 milliósra duzzadt az átlagos afrikai ország népesége. Még egy ilyen sikeres mentőakció és afrikában a legnagyobb állat a csupasz turkáló lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!