Az amerikai haditengerészet futurisztikus szabadalmai

2021. április 09. 22:10

Nemrégiben felszínre került az amerikai haditengerészet birtokában lévő futurisztikus és különös technológiák szabadalmainak sora.

2021. április 09. 22:10
null

A „the UFO patents” néven említett szabadalmak közé tartoznak Dr. Salvador Cezar Pais találmányai, amelyek futurisztikus hangzású technológiájukkal és potenciális energiatermelő felhasználási lehetőségeikkel hívták fel magukra a figyelmet.

Többek között egy olyan elméletet is tartalmaznak, mely szerint az elektromosan töltött anyagok rezgéseinek szabályozásával nagy energiájú elektromágneses mezőket lehetne létrehozni. Ez felhasználható egy elektromágneses mező generátorhoz, mely képes lehet az aszteroidák pályájának eltérítésére.

Egyik vívmánya egy űrben és víz alatt is közlekedni képes jármű

A kúp alakú szerkezetet kvantum vákuum veszi körül, mely egy polarizált energiamezővel párosul. Ez a mező lehetővé teszi, hogy a járművel érintkező minden molekulát eltaszítson magától, függetlenül a közegtől. Ugyanakkor a kvantum-energia ingadozások manipulálása segítene csökkenteni a jármű tehetetlenségét, így extrém sebesség érhető el vele.

Az elmélet szerint, ha a vákuumot létrehozó technológia megvalósítása sikerül, a tudósok képesek lennének befolyásolni egy fizikai rendszer tehetetlenségi és gravitációs tulajdonságait. Ez valószínűleg a repülőgép-meghajtás és az energiatermelés terén hozna jelentős előrelépést.

Pais szabadalmait kételyek övezik

Pais különös, modern technológiai találmányainak mibenlétét sokan megkérdőjelezik. Egy elmélet szerint a szabadalmak egyszerűen csak arra szolgálnak, hogy a haditengerészet már rendelkezzen velük, mire azok a megvalósíthatóság szintjére lépnek. Mások szerint pedig csak egy félretájékoztató kampányról van szó, semmi másról.

Magáról Paisról sem találunk sok információt, amit biztosan tudni, hogy gépészeti és repüléstechnikai szakot végzett, de hogy a haditengerészet eddig miért nem fedte fel a szabadalmak kísérleti eredményeit, nem tudni.

A NAWCAD kommunikációs igazgatója emailjéből kiderült, hogy a szabadalom tesztelése 2016 és 2019 között már lezajlott, azonban Pais elmélete nem igazolódott be. De ha a kísérlet egyébként is zsákutca volt, miért csak most számoltak be róla?

Hogy az amerikai haditengerészet folytatja-e a Paissal való közös munkát még nem tudni, de annyi bizonyos, hogy a szabadalmak bármelyike képes lehet a modern tudomány és társadalom átformálására.

A cikk szerzője Pál Fanni
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!