Az Apple 40 éve jó barátja Münchennek

2021. március 21. 22:37

A németországi mérnököknek köszönhető az Apple legnépszerűbb termékeinek, például az iPhone, az iPad, az Apple Watch és a Mac teljesítményeinek növelése. A régió mély gyökereire építve az Apple új létesítményt épít Münchenben, hogy az 5G-re és a jövőbeni vezeték nélküli technológiákra összpontosítson.

2021. március 21. 22:37
null

Az Apple 2015-ben nyitotta meg a bajor Design Centert, annak érdekében, hogy az energiagazdálkodás tervezésére fókuszáljon. A globális energiagazdálkodási tervező csapatnak körülbelül a fele Németországban található. A vállalatnak ma már több mint 4000 alkalmazottja különböző területeken dolgozik Németországban, leggyakrabban ezek a kiskereskedelem, a mérnöki tevékenységi körök és az üzemeltetés területei.

 40 ország közel 1500 Apple mérnöke dolgozik Münchenben

A vállalat napokban tett bejelentése szerint, új európai szilícium-formatervező központnak ad otthont München. A hatalmas, 30 000 négyzetméter területen fekvő létesítményben több száz új munkaerőre lesz szükség. Az új Apple komplexumban a csatlakozásra és a vezeték nélküli technológiákra összpontosítanak. A müncheni terjeszkedés és a kutatás-fejlesztésbe történő további beruházások az elkövetkező három évben összesen több mint egymilliárd eurót tesznek ki.

A létesítmény az Apple mobil egységének ad otthont, így Európán belül ez lesz a legnagyobb mobil vezeték nélküli félvezetők és szoftverek kutatás-fejlesztési helyszíne. A mérnökök az 5G és a jövő technológiáin dolgoznak majd, valamint optimalizálják a vezeték nélküli modemeket az Apple termékek számára. Az intézmény teljes egészében megújuló energiával működik majd, a beköltözést 2022 végre tervezi a vállalat.

„München négy évtizede ad otthont az Apple-nek, hálásak vagyunk a közösségnek és Németországnak, hogy részesei voltak utunknak" – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.

Az Apple németországi jelenléte széles körben érezhető volt. Az Apple az elmúlt öt évben több mint 15 milliárd eurót költött több mint 700 vállalattal együtt Németország-szerte. Az alkalmazottak több mint 600 millió dollárt gyűjtöttek a müncheni székhelyű és jótékonysági szervezetek számára az Apple Giving 2011-es megalakulása óta.

Tíz alkalmazottal és 40 évvel ezelőtt kezdődött az Apple müncheni működés. A vállalat azóta is elkötelezett a város és Németország egésze mellett, a cél pedig továbbra is élvonalbeli termékek gyártása. 

A cikk szerzője: Szalga Bogi

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2021. március 24. 13:55
Bővebben??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!