128 ezer IT-munkahelyet követelt novemberben a járvány Amerikában

2020. december 17. 16:09

Az információs-technológia szektorban 128 ezer ember vesztette el munkahelyét az Egyesült Államokban novemberben.

2020. december 17. 16:09
null
Takács Zsolt

Az elbocsátások hátterében a növekvő fertőzésszám, a korlátozások és csődök állnak – jelentette a CompTIA. 

Novemberben a vállalkozások csak 245 ezer új munkahelyet teremtettek, amely 610 ezerrel kevesebb, mint októberben. Az IT szektorban októberben 142 ezer új munkahely jött létre. A technológiai szektorban az IT-szolgáltatások és a szoftver-fejlesztés a leginkább érintett ágazat, ahol több mint 7600 munkahellyel lett kevesebb. Egyedül az adatfeldolgozás tudott 1200 új munkahelyet teremteni.

A munkanélküliségi ráta a technológia szektorban stabilan 2,4 százalékon állt, míg a gazdaság egészében 6,7 százalékos az arány.

A szektorban elérhető munkahelyek száma 20 ezer alá csökkent a várt 42 ezer helyett.

Tim Herbert, a CompTIA alelnöke szerint az elbocsátások a gazdasági bizonytalanságot tükrözik, amely a rohamosan növekvő fertőzésszám miatt alakult ki. Tom Gimbel a LaSalle Network alapítója szerint egy elhúzódó egészségügyi válság hatására megnő a kereslet az informatikusokra, mivel egyre nagyobb lesz az igény az otthoni munkavégzésre. Gimbel szerint

a távoli munkavégzés 2021 második negyedévéig velünk maradhat.

(Borítókép: MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!