Az Iparkamara elengedné kkv-kat terhelő iparűzési adót

2020. november 10. 10:41

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a kis- és közepes vállalkozások (kkv) helyzetének javítása érdekében azt javasolja a kormánynak, hogy ezeket a vállalkozásokat mentesítse az iparűzési adó alól és csökkentse a társasági nyereségadót – mondta az MKIK elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

2020. november 10. 10:41
null

Parragh László az iparűzési adóról ugyanakkor megjegyezte, hogy nem kell feltétlenül elengedni ezt az adót, szóba jöhet a befizetési kötelezettség elhalasztása is.

A műsorban elhangzott, hogy a kormány a közeljövőben a kkv-kat segítené, ezért Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte az MKIK elnökét, hogy javaslataival segítsen a kabinetnek az intézkedéscsomag kidolgozásában.

Parragh László közölte, a kamara javaslataival azt szorgalmazza, hogy próbálják meg a gazdaság motorját képező kkv-szektort tehermentesíteni, amennyire lehet.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eredmeny
2020. november 10. 12:38
Parragh Úrnak e javaslata a jelen helyzetben nem ad megoldást a helyzetre, mivel az önkormányzatok működése kerülhet jelentős veszélybe. Az önkormányzati források további apasztása-- a mai magyar viszonyok között szóba sem jöhet! Ideje lenne több szakmaiság, kevesebb pártpolitika!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!