Szja-csökkentéssel a régiós versenyben

2017. október 20. 22:19

Románia nemrég meglehetősen instabil fiskális pozíció mellett is meglépte a hasonló volumenű adócsökkentést, és azóta 6 százalékot elérő mértékben növekszik, lekörözve mindenkit Európában.

2017. október 20. 22:19
Horváth András

„Regionális összehasonlításban a magyar bérek továbbra is a középmezőny végén vannak. Ám ez a hátrány az idén már látható és a következő években is kitartó bérdinamikával csökkenthető lesz, a piaci folyamatok eredményeként pedig szűkülni is fog a munkaerőért folyó versenyben. Ez viszont önmagában nem elegendő a magyar munkaerőpiac versenyképességének javításához. (...)

Ahhoz, hogy lássuk, az adócsökkentésen keresztüli jövedelem- és fogyasztásnövekedésnek milyen hatása lehet a makrogazdaságra egy közepes jövedelmű országban, elég csak kissé keletre tekintenünk. Románia nemrég meglehetősen instabil fiskális pozíció mellett is meglépte a hasonló volumenű adócsökkentést, és azóta 6 százalékot elérő mértékben növekszik, lekörözve mindenkit Európában. Ezért mindenképpen érdemes lenne a magyar gazdaságnak is adni egy pluszlöketet, ami számos területen gyorsítópályára helyezheti rég esedékes felzárkózásunkat.”

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2018. január 08. 00:06
Ez akkor lehetne kevesebb, ha az Eü és a teljes oktatásügy mint terület átmenne a magánszférába (=privatizálás). Na , azt azért ne !
repulok
2017. október 31. 10:35
Egy tizmilliós ország nem engedhet meg magának közel egymillió közalkalmazottat. A fele untig elég lenne...
áfonya
2017. október 30. 21:14
Ballibsik nagyon tudtak ugatni a Felcsúti vasuttal kapcsolatosa ,még eus bizottságnál feljelentést tettek. Érdekes ezt az eu nem vizsgálta ,pedig lett volna össze hasonlítás nem létező "látni való" ,,például a vizsgáló bizottság sérót fazont igazíthatott volna a nem létező wellnesben , vagy a nem létező kormány negyed közepébe beülhetett volna ,vagy a nem létező hídalatt elsétálhatott volna, vagy a nem létező löszbe fúrt alagút alatt felült volna a kisvasútra,,, megállapíthatta volna hogy a Felcsúti kisvasút vagy löszben futó kisvasút zötyögősebb. Szóval az mszp-szdsz nagy alkotására az eus bizottság nem volt kíváncsi ,pedig megérne egy dicséretet Meg a kutya wellness. Meg a nemlétező kormányzati negyed a Nyugatinál. Meg a dombokra épült völgyhíd. Meg a löszbe fúrt alagút. És így tovább. Egy kis kiegészítő: A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség akkor nem adott magyarázatot a 2007-es beruházás támogatásáról, sőt a szóvivő az Indexnek is javasolta, hogy törölje az esetről szóló híradást.(Bővebben itt: http://index.hu/belfold/2009/10/05/nem_akartak_nagyobbat_mint_40_centis_kilatot/ Eus bizottságot ide kellett volna vezetni , gyurcsánytól kérdezzék már meg kinek minek készült miért 40 millióba. https://kephost.com/image/Bdfc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!