Visszatér a tekintélyelvű modernizáció?

2024. szeptember 11. 22:16

Mítosz, hogy a forradalmak liberális demokráciákhoz vezetnek. A nyugati történelem elmúlt háromszáz évének esszenciája a középosztály és az arisztokrácia koalíciója, amely néha társadalmi problémákhoz vezet, ám ilyenkor a megoldás is jobbról érkezik – a tekintélyelvű modernizáció képében.

2024. szeptember 11. 22:16
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Ritkán és nehezen veszem rá magam, hogy marxista szerzők műveit recenzáljam az olvasónak, de a kíváncsiság – persze a megfelelő mértékkel – segít frissen tartani az agyat. Az indiai származású, ám tősgyökeres londoni Krishnan (teljes nevén Radhakrishnan) Nayar történelemről és nemzetközi politikáról ír baloldali médiumoknak – ideértve a BBC-t. Közelmúltban megjelent kötete, a Liberal Capitalist Democracy – The God That Failed (liberális kapitalista demokrácia, a bukott isten) kifejezetten szórakoztató értelmezését adja az elmúlt háromszáz év történetének. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 12. 00:46
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!