A premodern ideál

2024. augusztus 28. 22:13

A modern társadalom fejlődése a mentális és fizikai jóllét hanyatlásához vezetett; egy felsőbbrendű kultúrának nem lenne szüksége arra, hogy erőszakkal toborozzon híveket, a civilizációnk mégis tele van olyan rendszerekkel, amelyek a részvétel kikényszerítésén alapulnak – hívja fel a figyelmet Christopher Ryan pszichológus.

2024. augusztus 28. 22:13
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Christopher Ryan irodalmárként diplomázott, de pszichológiából, az emberi szexualitás prehisztorikus gyökereiből doktorált. Első könyve, a vadászó-
gyűjtögető ember letelepedését megelőző korok szexuális kultúrájáról szóló Hajnali szex jelentős olvasói és média­visszhangra talált, Ryan pedig 
– az amerikai bestsellerszerzők körében jellemző mintázathoz hasonlóan – vérszemet kapott. Második kötete, a Civilized to Death (halálra civilizálva) már sokkal szélesebb horizonton vizsgálja a Homo sapiens történetét, hogy azután – spoiler következik – az első könyvvel megegyező következtetésre jusson: 
az élet sokkalta kedélyesebb volt, amíg kis közösségekben éltük.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. augusztus 30. 09:46
a MÁSIK 5 KOMMENT HOL VAN ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!