Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Húsevő baktérium okozhatta az Operettszínház művészének halálát

2024. június 24. 14:36

Az 51 éves Vadász Zsolt halálhírét pénteken közölte a teátrum.

2024. június 24. 14:36
null

Nyitókép: Vadász Zsolt/Facebook

51 éves korában, gyors lefolyású betegségben, tragikus hirtelenséggel meghalt Vadász Zsolt, az Operettszínház népszerű művésze – adat hírül a teátrum pénteken. 

Most a Blikk a család egy közeli ismerősének állításaira hivatkozva azt írja, Vadász Zsolt halála húsevő baktérium okozta fertőzés miatt következett be, amely

megmagyarázhatatlan módon, nem tudni, hol és mikor támadta meg a szervezetét”. 

Az újságnak nyilatkozó személy azt is mondta, a színész körülbelül két héttel ezelőtt az otthonában lett rosszul, mentővel kórházba vitték, ott lélegeztetőgépre került, ám sorra leálltak a szervei.

A húsevő baktériumok jellemzően valamely Streptococcus-törzsbe tartoznak, gyorsan terjednek, és akár negyvennyolc óra alatt halált okozhatnak. Nevük ellenére nem a húst, hanem a kötőszöveteket, a lágyrészt és zsírszöveteket pusztítják el, kifejezetten emberekre specializálódva.

Néhány napja elterjedt a hír, hogy Japánban idén már több mint ezer fertőzést okoztak húsevő baktériumok; a szám tavaly 941 volt. Ez a fertőzés amúgy kifejezetten ritka, ám a betegek túlélési esélyei a gyakran bekövetkező vérmérgezés miatt nagyon rosszak.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. június 25. 00:22 Szerkesztve
Sajnos elég egy kis seb is... Pl. Angliában ilyen szempontból még mindig a középkorban élnek, a sebfertőtlenítés luxus, sőt az elsősegélycsomagokban sincs pl. Betadine, csak max. fos törlőkendők... Így nem csoda, hogy arat a vérmérgezés. Sokkal nagyobb hangsúlyt kéne fektetni erre, az iskolákban - a sok faszság helyett - ezt kéne a fejükbe kéne verni, minden sebet fertőtleníteni kell! Nyugodjon békében...
Bi Tang Tomee
2024. június 24. 18:58 Szerkesztve
...
Bi Tang Tomee
2024. június 24. 18:39 Szerkesztve
Egyszerű karcolástól a bőrön is lehet sztreptokókusz fertőzést kapni, mint ahogyan tetanuszt vagy veszettséget is.… tehát betadine a barátunk.
Teréz Pitykéz
2024. június 24. 17:24
r.i.p
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!