Balázs János, Baráti Kristóf, Bogányi Gergely, Kelemen Barnabás, Rost Andrea és Várjon Dénes Keller Andrással együtt szólalt meg Zeneakadémia ügyben

2023. július 19. 15:16

A Magyar Muzsikusok Szövetsége közös nyilatkozatot adott ki a Zeneakadémia rektori pályázatával kapcsolatban.

2023. július 19. 15:16

A Magyar Muzsikusok Szövetségének az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz a Zeneakadémia rektorválasztásának folyamatával kapcsolatban:

A Magyar Muzsikusok Szövetségének (MMSZ) célja a magyar klasszikus zene társadalmi elfogadottságának, kulturális szerepének emelése, ezért kiemelt figyelmet fordít a zenei oktatásra alapfoktól egészen felsőfokig. A Zeneakadémia a magyar felsőoktatás és kultúra egyik csúcsintézménye, melynek működése hatással van nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi zenei életre is. A Szövetség ezért kiemelt figyelemmel kíséri a Zeneakadémia rektorválasztásának folyamatát.  Az elnökség azzal fordult Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszterhez, hogy a Zeneakadémia nemzetközi versenyképességének megerősítése érdekében tárgyaljanak a pályázat módosításáról. Csák János miniszter úr fogadta az MMSZ küldöttségét, amelyben részt vett Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, Keller András Kossuth-díjas hegedűművész, karmester, valamint Csonka András, az MMSZ főtitkára. Csák János miniszter megvitatta a küldöttséggel a kérdést, s bár nem minden javaslattal értett egyet, az elvi célokban osztotta a Szövetség véleményét, aminek kulcsa, hogy nemzetközileg elismert szakember vezesse az intézményt. 

Az MMSZ elnöke Keller András, az elnökség tagjai Balázs János, Baráti Kristóf, Bogányi Gergely, Kelemen Barnabás, Rost Andrea és Várjon Dénes.

Korábbi cikkeink a témában:

Mi történik a Zeneakadémián? Mi ez a nagy cirkusz?

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szecessziós stílusú 1907-ben felépült műemlék épülete a főváros VI. kerületében (Fotó: MTV/Jászai Csaba)

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2023. július 22. 13:53
Kutnyánszky szerencsésen kizárva a pályázatból, akkor marad egyből egy, Keller? Így kell azt, Fidesz-módra...
zsolti123
2023. július 21. 01:08
"A Magyar Muzsikusok Szövetségének (MMSZ) célja a magyar klasszikus zene társadalmi elfogadottságának, kulturális szerepének emelése" --- Mi ez a kirekesztősdi, diszkrimináció? --- Csak klasszikus zene van? --- 402 oktató közül alig 50 kapcsolódik a népzenéhez, alig 12%. https://pastebin.com/ZxMYDKRB --- Az a népzene van háttérbe szorítva, amely az egész világon talán a legjobb , legsokszínúbb, a világon a legtöbb - több százezer - lejegyzett magyar dallamra épül
zsolti123
2023. július 21. 01:04
Hozzászólás::: "SZFE elfoglalás bedöglött……pedagógus lázadás lecsengett…kordonbontás sikertelen…Üssük fel Saul Alinskynek, a puha ellenállás pápájának könyvét… NINI! A Zeneművészeti Egyetemet még nem vettük célba…viszont sikeres projektjeink voltak: 1) Budapesti Világkiállítás elszabotálása 2) Világhíres Magyarok kiállítás azonnali bezárása, vezetőnőjének megalázása 3) Magyarország olimpiarendezés elleni sikeres fellépés 4) Dél-Budai Központi Kórház elkaszálása 5) Déli összekötő vasúti híd pályaszélesítés megakadályozása 6) A főváros anyagi csődbe döntése"
nyugalom
2023. július 20. 10:47
Andrea kedves, de nem elegendő! Rost Andrea mindenhez is ért? Operaház után? Alkotóművészek es a vezetés? Persze, palyazni lehet, de nyerjen a legjobb! Még egy Okovacsot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!