Óriási ünneplés fogadta Brendan Fraser visszatérését a Velencei Filmfesztiválon

2022. szeptember 05. 14:30

A színész A bálna című filmmel tért vissza a mozivászonra.

2022. szeptember 05. 14:30
null

Branden Fraser, A múmia és Az őserdő hőse című filmek sztárja, aki az elmúlt évtizedben a háttérbe húzódott, Darren Aronofsky A Bálna (The Whale) című filmjével tért vissza rivaldafénybe a múlt héten kezdődött Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon megrendezett premieren.

A Lido filmpalotájának nagytermében percekig tapsolt a közönség a produkció végén, és a lelkes fogadtatáson Fraser a könnyekig meghatódott.

A színész a filmben Charlie-t alakította, egy 270 kilós angoltanárt, aki megpróbál kapcsolatot teremteni elhidegült 17 éves kamasz lányával. Fraser játékát a Variety.com cikke szerint

máris Oscar-esélyesnek könyvelték el.

Soká akadtak rá a megfelelő színészre

Aronofsky tíz éve dédelgette Samuel D. Hunter színműve megfilmesítésének tervét. Különösen a darab egy mondata fogta meg: „Az emberek képtelenek nem törődni”. A rendező szerint ez motiválta az adaptáció elkészítését.

A megfilmesítés elsősorban azért váratott magára, mert sehogy sem talált megfelelő színészt Charlie szerepére egészen addig, míg pár éve meg nem látta Frasert egy kis költségvetésű brazil filmben.

„Charlie a leghősiesebb karakter, akit valaha játszottam” – mesélte Fraser. „A szuperereje abban rejlik, hogy meglátja a jót másokban, és segít előhozni belőlük” – tette hozzá.

A kanapéról csak ritkán mozduló férfi szerepéhez a jelentős túlsúlyt jelző maszkot és öltözéket készítettek számára, volt, hogy akár hat órán át alakították át a szerep kedvéért. "Megtanultam, hogy hihetetlenül erős embernek kell lenned, fizikailag és szellemileg is, hogy ezt a testet be tudd lakni" - fogalmazott.

A tanár mély empátiával és szeretettel viseltetik környezete iránt. Igyekszik mindent megtenni lányáért, Ellie-ért is, akit a Stranger Things sztárja, Sadie Sink alakít.

A fesztivál nemzetközi versenyprogramjában mutatták be A Bálnát

Hunter, a darab  sokáig vívódott, mielőtt rászánta magát a darab megírására, félt belevágni. „Úgy gondoltam, hogy csak úgy tudom megírni, ha a szeretet és az empátia vezet. Azt akartam, hogy Charlie világítótorony legyen a sötét, sötét tenger közepén” – mesélte.

Aronofsky, aki elmondása szerint otthon érzi magát Velencében, 2008-ban már elnyerte az Arany Oroszlán-díjat A pankrátor című filmjéért, de a Fekete hattyú és A forrás című filmjei is a Lidón debütáltak.

A  mustra díjait szeptember 10-én adják át.

A filmet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is vetítik szeptember 11-én, az amerikai mozikban pedig december 9-től láthatják a nézők.

(MTI)

Nyitókép: STARPIX / APA-PICTUREDESK / APA-PICTUREDESK VIA AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Matocska
2022. szeptember 05. 20:52
Szeretünk, Brendan!
MZperXXL
2022. szeptember 05. 19:04
"Hunter, a darab sokáig vívódott, mielőtt rászánta magát a darab megírására, félt belevágni. " Atyaég, ilyen mondatokat. Nemcsak az író szégyene, hanem a szerkesztőé is. Igen, a Fideszre szavaztam, éppen azért fáj, hogy ilyet olvasok, itt.
annamanna
2022. szeptember 05. 16:08
Ellenpélda: "Elképesztő átalakuláson ment keresztül ez a nő, akinek a mérleg sem tudta lemérni a súlyát Fiona Neilson joggal lehet büszke magára, hiszen több mint 85 kilót adott le. A most 64 éves hölgy állítása szerint 40 évet fiatalodott azzal, hogy leadta a felesleges kilókat, ami miatt szívelégtelenséggel küszködött, illetve egyedül még az otthonában sem volt képes normálisan mozogni. Mint mondta, a súlyát még a mérleg sem volt képes normálisan lemérni Azonban Fiona változást akart hozni az életében, így diétába fogott, aminek meg is lett az eredménye, a képek pedig önmagukért beszélnek." https://index.hu/mindekozben/poszt/2022/09/04/elkepeszto-atalakulason-ment-keresztul-ez-a-no-akinek-a-merleg-sem-tudta-lemerni-a-sulyat/
drágabolgárúr
2022. szeptember 05. 15:49
A film címe: Bálna, és egy 270 kilós angoltanárról szól. Lehet ilyet ma még? Ez nem body shaming? Vagy ha valaki nem úgy gondolta, akkor mehet? Franc se érti a libisk logikáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!