A Vígszínház is készül az energiaválságra

2022. szeptember 08. 17:41

A rezsiárak emelkedése éves szinten 300-400 millió forinttal növeli a Vígszínház költségeit. Alapcéljuk ugyanakkor, hogy minden bemutatójukat megtartsák a Vígszínházban és a Pesti Színházban is.

2022. szeptember 08. 17:41
null

Az energiköltségek radikális növekedése a kulturális intézményeket is elérte. Lapunk a fővárosi és állami, kettős fenntartású Vígszínházat is megkereste, hogyan készülnek az előttünk álló téli szezonra.

A Vígszínház részéről közölték: a rezsiárak emelkedése éves szinten 300-400 millió forinttal növeli a Vígszínház költségeit, ami már önmagában az éves kiadások 10-15 %-os növekedését jelenti.

„Az energiafogyasztás optimalizálása korábban is fontos cél volt, a jelenlegi helyzet természetesen még fenntarthatóbb működésre sarkall minket, ezért az energiafogyasztás csökkentése érdekében átfogó intézkedéseket hoztunk. Ezek a szellőztetés és a világítás területét érintik, a próbák például munkafényben fognak zajlani. Az erről szóló tájékoztatást minden munkavállalónk a múlt héten megkapta. Ahogy eddig is, a jövőben is a folyamatos működésre törekszünk. Alapcélunk, hogy minden bemutatónkat megtartsuk a Vígszínházban és a Pesti Színházban is. Minden megteszünk ezért, és jelen pillanatban ez abszolút biztosnak látszik. Várjuk a nézőket!” – közölték lapunkkal.

Fotó: Mandiner archív

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferer
2022. szeptember 09. 12:34
Az igen lesz itt még nagy gázválság
Házam Hazája
2022. szeptember 08. 23:04
1 év Gyásszínház. Szeretik mondani: -Sírva vígad a magyar!
zakar zoltán béla
2022. szeptember 08. 19:18
Eszenyi Enikő ...Rudolf Pjotr
Bástyaelvtárs
2022. szeptember 08. 18:45
Nagyon cuki ez a kis hir a vígszinhazrol az energiaválság kapcsán. Kár , h az ennél sokkal lényegesebb hírt vjogy nem írtatok meg, miszerint minden állami intezmenyben csak 18 fokra lehet max felfűteni az épületeket. Fideszes kormany rendelete :) Pedig hejj de szépen is mondtak, h nalunk aztan njncs valsag mert a josagos oroszok ötöd áron adják nekünk a szent gázt... es van is bőven annyi, h ki se latszunk tőle... Akkor hogy van ez most, kedves mandineres szerkesztők? :)) segítsetek megérteni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!