Vidnyánszky Attila színházba hívta Demeter Szilárdot

2021. november 13. 08:32

A PIM igazgatója korábban elmondta, a színház iránti ellenszenve személyes okokra vezethető vissza, ebből kifolyólag 1998 óta nem szívesen látogatja azokat.

2021. november 13. 08:32
null

Demeter Szilárd telexes interjúja sokakat megszólalásra késztetett a napokban, noha a PIM igazgatójának az Indexnek adott interjújából kiderül, egy erősen vágott anyag került ki a nyilvánosság elé. „Másfél órából csináltak hat percet" – nyilatkozta Demeter, aki Vitairat a képmutatásról és annak káráról címmel egy, a lapunknak küldött cikkben reagált hosszasan a történtekre.

A Blikknek adott interjújában Demeter Szilárd kitért rá, hogy a színház iránti ellenszenve személyes okokra vezethető vissza, ebből kifolyólag 1998 óta nem szívesen látogatja azokat.

Nem a művészekkel van problémája, hanem magával az intézménnyel.

A kialakuló diskurzusban a színházi alkotók is megszólítva érezték magukat.

Vidnyánszky Attila például meghívta a PIM-igazgatót egy előadásra a Nemzeti Színházba, és azt ígérte neki, hogy ne aggódjon, nagyon jól fogja magát érezni.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lbs0420
2021. november 14. 20:23
Ez a igen mérsékelten nő jellegű lénynek ezzel a képével szokása a kissé szadista hajlamú szülőknek ijesztgetni a gyermekeiket, ha nem fogadnak szót! Egyébként pszichiátriai eset... Szondi Lipót és más neves pszichiáterek valószínűleg újrafogalmaznák az életművüket, ha ismerték volna!
aruna
2021. november 14. 08:34
Demeter Szilárd elnök, főigazgató, miniszteri biztos, a kulturális támogatások elosztásáért legelsősorban felelős kultúrpolitikusi minőségében nem teheti meg, hogy olyan kijelentést tegyen, amiből bárki azt gondolhatja, hogy egyéni traumái, ízlése miatt a kormány kulturális politikájában a színházi szakma hátrányos megkülönböztetésben részesül más művészeti ágakhoz képest. És jó volna, ha Demeter Szilárd végre inkább a tettekre, és nem politikai nyilatkozatokra fordítaná drága idejét.
formaegy
2021. november 13. 19:00
Demeter Szilárd telexes interjúja során - meglepő módon, mert neki tudnia kellene - elkövette azt a hibát, hogy nem volt megállapodás, hogy akkor jelenthet meg a már kiadásra szánt interjú, ha ő átnézi, és engedélyezi. Ismerve már, mire képesek. A második hibája - a legnagyobb - miért állt szóba a telexel. Amúgy pedig mindazok akik Demeter kijelentését a színészek, művészek, vagy bármilyen kultúra támadásnak vették, mind, mind hazug, szarkavaró, rosszindulatú vergődő hülye, Ugyanis ha valaki színházba nem szeret járni, nem azt jelenti, hogy nem nézi (Tv, más média) nem érdekli a színház, és a kultúra stb.stb. Amúgy éppen azok a ballibes bunkók vergődnek, akiknek fingjuk nincs az operáról, nem is értik, nem is érdekli őket, de elmennek, hogy dicsekedjenek azzal, hogy operába voltak, járnak. Sznob férgek.
tevevanegypupu
2021. november 13. 17:18
Ma tüzetesen megnézegettem a Libri könyvujdonságait..hát..ajvé, ajvé..Megállt az idő..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!