Vámos Miklós: Demeter Szilárd egy nyikhaj, egy nagyon ostoba ember

2021. április 10. 07:57

Az író szerint Demeter Szilárd elfelejti, hogy Soros Györgynek óriási szerepe van abban, hogy nincs nálunk szocializmus.

2021. április 10. 07:57
null

Veiszler Alinda műsorában vendégeskedett Vámos Miklós – számol be a Telex.

Ha valaki antiszemita, akkor rögtön jelentkezem, hogy én zsidó vagyok. Ez egy ősi reflexem (…) Nem a zsidók miatt háborodom föl. Ha a cigányokat szidják, akkor cigány vagyok, ha a románokat, akkor román, ha magyaroznak, akkor magyar vagyok.

És nagyon sajnálatos, hogy Magyarországon a 21. században az antiszemitizmus hirtelen kapott egy ilyen hullámot” – mondta Vámos.

Hogy mi a kirekesztő eszmék, így az antiszemitizmus terjedésének az oka?

Vámos szerint az egész világban, ha gazdasági válság van, járvány van, nehézség van, akkor valakit utálni kell. „Az, hogy valaki nem szereti a zsidókat, az nem antiszemitizmus, pláne, ha jól ismeri őket” – tette hozzá. Az antiszemitizmus szerinte ott kezdődik, hogy „akkor ő nem lakhat ott, akkor neki nem lehet autója, sőt, menjen a munkatáborba.”

Abban egészen biztos vagyok: az, hogy embereket megkülönböztess aszerint, hogy ők hová születtek, milyen nemzetségbe, és mi az anyanyelvük, az téveszme (…)

– tette hozzá.

A magyar kultúrpolitika

Elmondta, hogy jobboldaliak szokták támadni azzal, hogy őt a szocializmusban futtatták, ám szerinte ez azért egy abszurd megállapítás, mert egy írót nem lehet futtatni, „vagy fut, az olvasók kegyelméből, vagy nem fut”.

„Most a kultúrpolitika egy része azt hiszi, hogy le lehet váltani a magyar irodalom hagyományos, mondjuk úgy, sztárjait, vagy legfényesebb neveit, és akkor majd másnak adjuk a pénzt, és akkor az lesz fényes. De ez nem így van” – mondta, majd szóba került Demeter Szilárd publicisztikájára, amelyben Soros Györgyöt Hitlerhez hasonlította, amelyre ő maga is reagált.

Én az ostobaságra mindig nagyon arrogánsan reagálok, mert úgy érzem, hogy az ostoba emberek nagyobb bűncselekményekre is képesek. Akit említettél, az egy nagyon ostoba ember, borzasztó hülyeségeket írt.

(...) Támogatott mindenkit, élen a Fidesz igen tisztelt politikusaival” – felelte Vámos.

A sorosozás szerinte egyfelől nevetséges, másfelől a Göbbels-féle propagandaelvek mintáján zajlik.Úgy véli Demetert a kritikák „meg se karcolták”.

Kép: litera.hu

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2021. április 25. 20:46
Gennyláda Vámos,mivel a kutya sem kiváncsi ,rád ,látom elkezdted a döglődést. A zsidócsaholásból ,már csak éhen pusztulni szoksz. Így. hajrá. Ja ,bunkócska, a wörlddon,8 000 000 000 antiszemita van. Szerintetek. Te már nem ,mert jelentkeztél csahosnak.
Rike
2021. április 11. 17:20
Kamu a cím. Vámos nem mondta ki Demeter nevét. Amúgy mondanátok egyetlen Demeter könyvet, amit olvastatok? Mégis Ő a PIM igazgatója, nem?
Unknown
2021. április 11. 04:17
Nem Demeter Szilárd az ostoba, hanem azok akik Vámost olvassák. Hiszen elképzelhetetlenül unalmas, és semmitmondó.
nyílegyenes
2021. április 10. 18:33
Szegény Miki bácsi... az a fránya memória... Akkor Önök, amikor Orbánt Hitlerezik, meg diktátorozzák, akinek azért mégis csak van némi köze valóban ahhoz, hogy ma már nálunk nincs szocializmus. Tetszik emlékezni FIDESZ... 1988? Az egyik párt, amelyik rendszerváltó! Tehát, akkor aki ilyeneket állít Orbánról az ostoba hülyegyerek? Igen az! Csak akkor ezzel az egész politikai bagázsát szúrta tökön Miki bácsi! Nem tűnt fel? Ja, nem.:).:) A demencia és az amnézia kicsit merős kombó már együtt, mint Fletónak a pia meg az igazmondás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!