Házsongárdi sétával nyertek díjat kolozsvári ifjúfilmesek

2019. szeptember 18. 07:48

Néha kifizetődő az improvizáció.

2019. szeptember 18. 07:48

A Főtér.r számolt be arról kedden, hogy a Kolozsvár Filmműhely első produkciója díjat nyert a III. Hétdomb Filmfesztiválon, mégpedig egy másodikat. Mint írták a cikkükben, a Házsongárdi séta című kis-áldokumentumfilm „elképesztően bájos”, ahogy fogalmaznak, éppen „az improvizatív munkamódszerből” adódó váratlan esetlenségek okán is.

A filmről még azt érdemes tudni, hogy Csibi László filmrendező (Nussbaum 95736, Édes Erdély, itt voltunk) rendezésében Müller Tibor és Szántai Kristóf, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum két diákja domborított a főszerepekben.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
exfahrenheit
2019. szeptember 18. 11:44
Áprily Lajos: Tavasz a házsongárdi temetőben https://www.youtube.com/watch?v=PnlXlT6veUc
tolan
2019. szeptember 18. 09:00
Fantasztikus! Jó megalkuvó módon azért a sírkövek többségét hátulról filmezték! Netán azért, hogy ne látszódjanak a magyar halottak sírfeliratai? Nem volt ebben semmi improvizáció! Egy mesterkélt lópikula volt! Lehet, hogy épp ezért nyerhetett 2. díjat a III. Hétdomb Filmfesztiválon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!