Ezt a tíz magyar bort nézik meg leggyakrabban a Vivinón

2017. május 25. 12:57

A borokat átlagos vásárlókkal értékeltető mobilalkalmazás 30 ezer hazai felhasználója a Gere Kopár után érdeklődik leggyakrabban. A top 10-ben egy fehérbor sem szerepel, a déli borvidékek keményen tarolnak.

2017. május 25. 12:57
Bukovics Martin

Nemrég megjelent egy cikk arról, mely borokat szkennelik be leggyakrabban a Vivinón az amerikai fogyasztók. Ez egy olyan mobilalkalmazás, amely a borok címkéi alapján rengeteg dolgot elárul a palack tartalmáról – használói a benne megjelenő fogyasztói értékelések, visszajelzések miatt szeretik leginkább. Átlagos felhasználói a jellemzően nagyobb üzletekben mennek oda a borospolcokhoz, ahol aztán előveszik a mobiljukat, beszkennelik a címkét a Vivinón, megnézik az értékeléseket, majd döntenek. 

Az amerikai piacos toplistát nem meglepő módon főleg gigaborászatok tömegborai vezetik, amiket a Vivino borszakértője, Törő Anna végig is kóstolt a cikkben.

A Vivino volt olyan kedves, hogy a Mandiner.bornak elküldte a hazai toplistát, mutatjuk is, mely címkékre kíváncsi az alkalmazás harmincezer magyarországi használója:

1. Gere Kopár: 1464
2. Bock Ermitage: 1252
3. Gere Portugieser: 1099
4. Sauska Cuvée 13: 965
5. Sauska Cuvée 11: 808
6. Bock Royal Cuvée: 761
7. Gere Cabernet Sauvignon: 757
8. Takler Trió: 701
9. Bock Cuvée: 699
10. St. Andrea Áldás Egri Bikavér: 663

Azon kívül, hogy se fehérbor, se rozé nincs a listán, igencsak szembetűnő a villányi túlsúly a mezőnyben: a magyar Vivino-használó ezek alapján elég erősen figyel a jól bejáratott márkákra, a testesebb, déli vörösborokat szereti. A szekszárdi Takler Trió és az egri St. Andrea-bikavér lóg csak ki a körből, ám itt is borvidékeik legismertebb neveiről van szó.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. május 26. 17:13
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik