Robotügyvéd segít kitölteni a politikaimenekült-kérvényt

2017. március 14. 08:30

A bonyolult és sokszor érthetetlen jogi nyelv „lefordításával” előbb parkolási bírságok értelmezésében, most politikaimenedék-kérelmek kitöltésében segíti egy 20 éves stanfordi diák chatbotja az érintetteket.

2017. március 14. 08:30

Amikor Joshua Browder stanfordi diák DoNotPay chatbotját fejlesztette, parkolási díjak kifizetésével kapcsolatos problémákban igyekezett segíteni vele az érintetteknek. A bonyolult jogi nyelvet próbálta mindenki számára érthetővé tenni. A chatbot sikeresnek bizonyult, közreműködésével Londonban, New Yorkban és Seattle-ben 200 ezernél több vitatott parkolójegyet nem kellett kifizetni.

A 20 éves fejlesztő gondolt egyet, és az ügyvédbot most politikai menedékjogért folyamodóknak segít, új platformként pedig a Facebook Messengert használja. A Facebook és saját szervere között természetesen az összes adatot titkosítva tartja.

Browdert jogászok segítették a fejlesztésben, mindent megmutatott nekik, javaslataik alapján változtatott. A bot most menedékkérelmek kitöltésében közreműködik a Kanadába és az Egyesült Államokba tartóknak.

A kérvényezők a formula kitöltése helyett a bottal chatelnek angolul. Kérdéssor után az ügyvédgép eldönti, mely információk kellenek a kérelemhez. Mihelyst elküldték a formulát, a rendszer törli az adatokat.

„Bevándorlással foglalkozó ügyvédként, nagyon hasznosnak látom a kifinomult chatbot-technológia és a menedékkérelmi folyamat összekapcsolását” – nyilatkozta Sophie Alcorn ügyvéd.

Browder chatbotja újabb példa, hogy a mesterségesintelligencia-megoldások könnyebbé tehetik az életet.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tom hagen
2017. március 14. 22:12
Szuper. Kezdjék el használni az Únió környékén. Húzzanak Kanadába meg az USA-ba!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!