Ingyen hallgathatja a CEU zenekarát

2017. március 26. 10:58

Ingyenes koncertet ad kedden Budapesten a Szent Efrém Férfikar és a Közép-európai Egyetem zenekara, a Classicus Ensemble.

2017. március 26. 10:58

Az egyetem auditóriumában megvalósuló hangverseny első részében a kórus repertoárjából, a bizánci rítusú keresztény világ vokális zenei örökségéből szólal meg válogatás, közölték a szervezők az MTI-vel.

A második részben a közönség Tornyai Péter Dixit című, hét tételből álló művének ősbemutatóját hallhatja, amelyet a szerző Zétényi Tamás csellóművész és a Szent Efrém Férfikar számára írt. A zenemű librettója egymás mellé helyezi a Teremtés hét napját és Jézus Krisztus utolsó hét szavát a kereszten, latinul, Szent Ágoston teológiai írásaira is utalva.

A szóló cselló, a két szólista és a férfikar együtt különleges és egyedi hangzással szólaltatja meg a kompozíció transzcendentális témáját. Az esten közreműködik Zétényi Tamás cselló, Rajk Judit alt, Kéringer László tenor, a Szent Efrém Férfikar (művészeti vezető Bubnó Tamás) és Nevelő János ütő, vezényel Tornyai Péter. Az ingyenes rendezvényre a rulli@ceu.edu címen kell regisztrálni. (MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik