Másfél milliárdot kapott új filmjére Nemes Jeles

2017. január 10. 12:04

Másfél milliárd forintot adott a Magyar Nemzeti Filmalap az Oscar-díjas Saul fia rendezőjének, Nemes Jeles Lászlónak új filmjére. A Sunset című film egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén, egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a 20. századi civilizáció sötétségbe borult.

2017. január 10. 12:04

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjét 1,5 milliárd forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap. A filmes szervezet keddi közlése szerint a Saul fia rendezője új, Sunset címmel készülő második mozifilmjének forgatása a tervek szerint nyáron kezdődik el. 2016-ban a rendező és csapata alkotása révén 35 év után először nyerte magyar film a filmvilág legnagyobb presztízsű elismerését, a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját. A Saul fiát kedden a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) szintén jelölte a legjobb nem angol nyelvű film kategóriában.

A nyáron készülő új film, a Sunset egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén, egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a 20. századi civilizáció sötétségbe borult. „Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fiában is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk” – idézi Nemes Jeles Lászlót a Filmalap közleménye.

A Sunset forgatókönyvét Nemes Jeles László, Clara Royer, Matthieu Taponier közösen jegyzik. A készülő film operatőre Erdély Mátyás, a látványtervező Rajk László, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a zeneszerző Melis László és a sound designer Zányi Tamás lesz. A Sunset a Laokoon Filmgroup gyártásában készül Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével. Az alkotók a mozibemutatót 2018-ra tervezik.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. április 17. 18:39
Magam is ettől tartok, bár ezért nem jár Oscar.
választópolgár
2017. február 27. 08:01
Nyugi. A te adódból készül. A "nemzeti" film alap... de melyik nemzeté?
választópolgár
2017. február 27. 08:01
A "Nemzeti" Filmalap könnyedén utasította el a Hunyadiakról, Toldi Miklósról vagy Tisza Istvánról szóló filmek támogatását. Ehelyett a holokausztot és a "fasizmust" bemutató filmek mindent vittek Andy Vajna asszisztálásával. Vérlázító felsorolás. A "Magyar" "Nemzeti" Filmalap által nem támogatott filmek: két Toldi-pályázat, Bethlen-film, Munkácsy-film, Tisza István (Vasgróf), Fekete sereg, Hunyadiak - A királyság hajnala, Négyen, mint a gonoszok (szamurájfilm). A magyar irodalmi témák (Hunyadi-adaptáció, egy kuruc kori ifjúsági regény feldolgozása, A szarvassá változott fiú) sem kaptak egy fillért sem. A Salamon király legendája már sikerrel járt, de az egy izraeli-magyar koprodukció volt. Az alábbi alkotások viszont elkészülhettek a gazdanép adóforintjaiból felhizlalt támogatásokból: A nagy füzet (a "magyar fasiszták" által elkövetett bűnök), Saul fia (nem kell bemutatni), Hajnali láz ("halál"tábor-túlélők), Soul Exodus (klezmerzenészek), Hazatérés ('44-es holosztori), Veszettek (a "Gárda-film"), Brazilok (egy cigány labdarúgó-csapat története), Sins of the Fathers ("náci háborús bűnös" apa), Coming out (buzipropaganda), Viharsarok (buzipropaganda), Swing (buzipropaganda). Mi ez, ha nem nyílt megalázása a magyarságnak?
választópolgár
2017. február 27. 08:01
A "nemzeti" kormány filmbiztosa, a terminátorgyáros andi vajna "Magyar" "Nemzeti" Filmalap által nem támogatott, elutasított valóban MAGYAR vonatkozású filmek: -két Toldi-pályázat, -Bethlen-film, -Munkácsy-film, -Tisza István (Vasgróf), -Fekete sereg, -Hunyadiak - A királyság hajnala, -Négyen, mint a gonoszok (szamurájfilm). -A magyar irodalmi témák (Hunyadi-adaptáció, egy kuruc kori ifjúsági regény feldolgozása, -A szarvassá változott fiú) sem kaptak egy fillért sem. -A Salamon király legendája már sikerrel járt, de az egy izraeli-magyar koprodukció volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik