1956. október 31.

2016. október 30. 17:04

Ahogy az orosz csapatok elkezdték a kivonulást Budapestről, megindult a vadászat az ÁVH tagjaira. Az ávósok diplomata rendszámmal ellátott járművekkel próbálják elhagyni az országot. Emiatt a városon kocsival keresztülhajtó minden diplomata gyanús. Egészen más az, ha az embert egy hivatásos katona állítja meg, mint amikor egy 12 éves gyerek szegez géppisztolyt a fejéhez, amíg a papírjait ellenőrzik!

2016. október 30. 17:04
Noel Cowley

10:00

„Ahogy az orosz csapatok elkezdték a kivonulást Budapestről, a harcok célpontja is megváltozott: az oroszok elleni támadások helyébe lépve teljes erőbedobással megindult a vadászat az ÁVH tagjaira.”

14:57

„A diplomáciai célú utazás mostantól komplikáltabb lesz. Az ávósok diplomata rendszámmal ellátott járművekkel próbálják elhagyni az országot. Emiatt a városon kocsival keresztülhajtó minden diplomata gyanús. Számos úttorlaszon fiatalok járőröznek. Egészen más az, ha az embert egy hivatásos katona állítja meg, mint amikor egy 12 éves gyerek szegez géppisztolyt a fejéhez, amíg a papírjait ellenőrzik!” 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik