Szuper Mario mesterséges intelligenciával újratöltve

2016. február 09. 16:30

Német kutatók a játéktörténelem egyik legnagyobb klasszikusát, Szuper Mariót írták át, hogy a karakterek emberi segítség nélkül valósítsák meg céljaikat.

2016. február 09. 16:30

Közösségi interakciókat hasznosító új mesterségesintelligencia-megoldást fejlesztenek a Tübingeni Egyetem kutatói. Az MI az interakciókból tanul egyre többet a világról.

A kutatók speciális Szuper Mario klónt dolgoztak ki. Az új MI-szoftver lehetővé teszi, hogy a játékkarakterek (Mario, Luigi, Yoshi és Toad) angolul beszélgessenek egymással, megfigyeljék egymás cselekedeteit, tanuljanak belőlük.

A különféle képességekkel és korlátozott tudással rendelkező karaktereket négy cél motiválja: kaja, egészség, a szint teljesítése, minél többet megtanulni a világról.

A felhasználó nem képes közvetlenül irányítani őket, így együtt kell működniük a közös célok kivitelezésében. A szinteket maguktól, saját „tudásszomjuktól” vezérelve és közösségi intelligenciájuk, nem pedig explicit emberi utasítások eredményeként teljesítik.

A kutatás egyik főcélja a mesterséges közösségi intelligencia könnyebb tanulása, amely az ember-gép interakcióban, például autóvezetők számítógépes támogatásában is hasznos lehet.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!