Ray Kurzweil interjúvolja Marvin Minskyt

2016. január 29. 15:30

A január 24-én elhunyt Marvin Minskyre emlékezik a mesterségesintelligencia-kutatás. Ray Kurzweil egy 2010-es interjúval tiszteleg mentora előtt.

2016. január 29. 15:30

Marvin Minsky az MI-kutatás legendás alakja vasárnap hunyt el, azóta számos nekrológ jelent meg róla. Ray Kurzweil portálján egy maga Kurzweil által készített 2010-es 25 perces interjúval emlékeznek róla.

Az interjúban Minsky elmondta, mit gondol a technológiai szingularitásról. A szingularitás az a lehetséges jövőbeli esemény, amikor a gépi intelligencia megjelenése miatt a technológiai fejlődés és a társadalmi változások olyan tempóban és módon gyorsul fel, és változtatja meg a környezetet, amit a szingularitás előtt élők képtelenek felfogni vagy megbízhatóan előrejelezni.

Minsky másokról is beszélt: „az agy 400 különféle komputer”, „az identitás illúzió”, „nonszensz, hogy az érzelmek mások, mint a gondolkodás”, „az élettartam meghosszabbodása miatt mindannyiunknak szükségünk van MI-re” stb.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!