Közösen készülnek a karácsonyra a Balaton-parti települések

2015. november 26. 15:37

Advent időszakában egy-egy gyertyát gyújtanak meg négy Balaton-parti településen, emellett lesznek ünnepi koncertek, színházi előadások több tóparti községben a közös ünnepvárás jegyében.

2015. november 26. 15:37

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója, Dani Barbara elmondta, hogy Balatonfüreden gyújtják meg az első adventi gyertyát, a másodikat Hévízen, majd Siófokon és Keszthelyen is meggyújtanak egyet-egyet az ünnepváró vasárnapokon a tó környékén lakók összefogását jelképezve. Hozzátette: számos tóparti településen szerveznek adventi programokat. Keszthelyen a Balaton Színházban kórustalálkozó lesz, a balatonalmádi Szent Imre-templomban a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság koncertjét lehet majd meghallgatni az esti szentmise után advent első vasárnapján.

 
Balatongyörökön a közösségi ház kertjében rendezett karácsonyi vásáron a kézművesek által készített karácsonyfadíszeket, ajándékokat lehet vásárolni december 4. és 6. között, és mindenki megkóstolhatja a helyi német közösség hagyományos ételeit, például a thüringiai kolbászt vagy a helyben sütött langallót. Felsőörsön és Vörsön pedig saját készítésű betlehemet állítanak és adventi vásárral várják az érdeklődőket – mondta Dani Barbara. A Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója elmondta azt is, hogy Balatonfüreden az idén első alkalommal rendezik meg a Szuperhősök karácsonyát december 4. és 23. között, melynek keretében játékokat, könyveket, képregényeket gyűjtenek rászoruló gyermekek számára. A Jótékonysági Sütigyár jóvoltából pedig ötezer süteményt osztanak szét az adományozó gyermekek között, amelyeket a helyi háziasszonyok és a Balaton környéki cukrászdák ajánlottak fel. 
Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik