Björk 50

2015. november 21. 14:27

Ötvenéves lett Björk Guðmundsdóttir, Izland legendásan különc énekesnője és egyik legnépszerűbb nemzeti ikonja.

2015. november 21. 14:27

November 21-én ünnepli 50. születésnapját Björk Guðmundsdóttir. A különc zenei és öltözködési stílusáról ismert, avantgárd popénekesnő a punkmozgalomban kezdte pályafutását, majd a nyolcvanas években a Sugarcubes énekesnőjeként vált ismertté. A kilencvenes évektől szólóban folytatja munkásságát, lemezről lemezre meglepve a kritikusokat és világ körüli rajongóit folyamatos megújulási képességével.

Björk a zene mellett a környezetvédelem és különösen Izland természeti értékeinek és érintetlenségének harcos szószólójaként ismert.

Egyik legutóbbi dalához, a Stonemilkerhez 3D klip készült, melyben az izlandi tengerparton énekel Björk.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krotak
2015. december 01. 23:09
Volt egy srác, aki nagyot ütött, de hirtelen. Az olimpia nem szépségkirálynő-választás, ahol elvárás az írni-olvasni tudás, és a beszédkészség.
Vezetéknév Utónév
2015. november 24. 02:03
Björk a jelenkor egyik leginvenciózusoabb, legegyedibb énekesnője/dalszerzője. Az alternatív rocktól a filmzenén, klasszikuson, jazz-en át a kíséleti műfajokig mindenben maradandót alkotott. Remélem sok termékeny év áll még előtte.
Békanász a hasadon
2015. november 24. 02:03
Ráadásul ez is a pussyjával akar riogatni. Eszkimópina... brrr...
Syrius Black
2015. november 24. 02:03
Mit értesz te ehhez, butamajom. Ahonnan te jöttél... Büdös vagy, bazdmeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!